Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Reprezentaci v Minsku doplní obránce Kovář

Minsk - Obránce Lukáš Kovář doplní českou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Minsku. Vítkovického hráče dodatečně povolal do týmu trenér Vladimír Růžička po zranění Romana Poláka v pátečním prvním utkání proti Slovensku. "Mám velkou radost, že budu moct Česko reprezentovat i na mistrovství světa. Samozřejmě mi je ale zároveň velmi líto Romana Poláka, který se zranil," uvedl Kovář.

Lukáš Kovář
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Zatím ani nevím, kdy do Minsku dorazím. Z Ostravy nic přímého nelítá, takže musím vyřešit dopravu. Podle všeho bych měl na místě být buď v pondělí pozdě večer, nebo v úterý ráno až dopoledne," konstatoval dvaadvacetiletý Kovář, který bude dalším mezinárodně nezkušeným hráčem, kterého kouč Vladimír Růžička nominoval. V seniorském týmu debutoval až v letošní přípravě na šampionát.

Růžička s asistenty Jaroslavem Špačkem a Ondřejem Weissmannem začali shánět náhradu za zraněného Poláka v pátek večer. Nejprve oslovili Marka Židlického a Radka Gudase. Židlický ale nebyl měsíc na ledě a Gudas ještě nedoléčil zranění kolena. Následně přicházeli v úvahu hráči, kteří byli z týmu vyřazeni po Švédských hrách v neděli 4. května.

Stavitelé národního týmu chtěli Jakuba Krejčíka a dalším byl Kovář. "Takhle jsme se rozhodli, jiné řešení se v podstatě moc nenabízelo. Dolaďuje se, jak přiletí. Má hokejky někde v Brně, tak je to komplikovanější, ale měl by tu být co nejdříve. Krejčík je někde na Martiniku, to by se trošku protáhlo," řekl Weissmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články