Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

První slovenská posila z NHL. Do přípravy se zapojil Marinčin

Poprad - Do přípravy hokejistů Slovenska na mistrovství světa v Minsku se zapojila první posila z NHL. Trenér Slováků Vladimír Vůjtek může počítat s obráncem Martinem Marinčinem z Edmontonu. Na šampionátu naopak nebude hrát zraněný útočník Tomáš Záborský z Ufy.

Vladimír Vůjtek
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Dvaadvacetiletý Marinčin, který reprezentoval i na únorových olympijských hrách v Soči, v této sezoně při svém debutu v NHL sehrál za Edmonton 44 zápasů a připsal si šest asistencí. Hrál i na farmě v Oklahoma City v nižší AHL.

S dalšími hráči z NHL, kteří se svými kluby nepostoupili do play-off, Vůjtek počítat nemůže. V Minsku se nepředstaví brankář Jaroslav Halák z Washingtonu, obránci Ľubomír Višňovský z New York Islanders a Andrej Sekera z Caroliny ani útočník Tomáš Kopecký z Floridy.

Sport
zdroj: ČT4

Slováci pokračují v přípravě a mají před sebou ve čtvrtek a v sobotu dva zápasy Euro Hockey Challenge proti Finsku v Košicích a Popradu. V kádru mají v současné době také devět hráčů, kteří hráli v uplynulé sezoně v české extralize.

Brankář Július Hudáček, obránce Marek Ďaloga a útočník Radoslav Tybor působili v Pardubicích, forvardi Martin Bartek s Tomášem Bulíkem v Liberci, zadáci Karol Sloboda s Richardem Stehlíkem ve Vítkovicích a bek Juraj Valach s forvardem Dávidem Skokanem ve Slavii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články