Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Premiérový střelec Sekáč si zapomněl vzít gólový puk

Minsk – Jiří Sekáč se poprvé trefil za národní tým. Ve 23. minutě duelu s Itálií dal velmi důležitý gól, po přečíslení překonal střelou zápěstím z hranice levého kruhu italského gólmana na lapačku. Nakonec to byla branka vítězná, pro český tým to nebyl vůbec snadný zápas.

"Říkali jsme si před zápasem, že nesmíme nic podcenit a vymýšlet tam žádné koniny a musíme to prát na bránu. Ze začátku jsme to moc nedělali. Potom jsem se dostal do šance a byl jsem hodně blízko k bráně, zkusil jsem to poslat obránci kolem nohou a vyšlo to," okomentoval Sekáč.

Je tradicí, že hráč, který premiérově skóruje, si schová puk na památku. Sekáč na to zapomněl. "Ale už se mi shání. Buď si ho doma vystavím, nebo ho spíše daruji tátovi," dodal.

Češi se proti zhuštěné obraně dlouho nemohli prosadit. "Zvláště proti takovýmto týmům je to hrozně těžké. Když ten gól nepadne v prvních deseti minutách, tak dostanou impuls a začnou být dost nepříjemní, tlačí se do brány," popsal Sekáč. "Dávají nám prostor podél mantinelů a stahují se hodně k bráně. Když vidíme lépe postaveného hráče, snažíme se hledat nahrávku, což je trošku český syndrom," dodal s úsměvem.

Jednadvacetiletý útočník Lva Praha začíná pošilhávat i po NHL. "Zatím jsem o tom moc nepřemýšlel. Nechávám to na agentech. Ale určitě bych to chtěl zkusit," uvedl Sekáč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články