Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pořád si jen nahráváme a něco vymýšlíme, chce to střílet, uvědomuje si Klepiš

Minsk - Příliš mnoho momentů, které pustily Dány zpět do hry o body, bylo podle názoru útočníka Jakuba Klepiše ve hře české hokejové reprezentace. Zároveň si dobře uvědomuje, že časový prostor na zlepšení se krátí. Češi mají před sebou v základní skupině už jen dnešní duel s Norskem a úterní s Francií, v kterých musí potvrdit postup do čtvrtfinále.

Neúspěšný nájezd Jakuba Klepiše v utkání s Dánskem
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Moc nevím, co mám na to říct. Zápas jsme si prohráli sami a ty poslední dvě utkání v základní skupině musíme vyhrát," řekl Klepiš.

Sám byl při svém pokusu neúspěšný. "Když nedáme ani jeden ze tří, určitě nájezdy nevyhrajeme. Co se týče mého nájezdu, dělám to vždycky stejně. Nevím, jestli to jejich gólman věděl, nebo byl moc rychlý, či jsem si to měl víc potáhnout... Těžko říct, teď už je pozdě," podotkl Klepiš.

Jednou z největších chyb bylo podle něho znovu až příliš mnoho vyloučených. "Stojí nás to síly, Dánové navíc přesilovky hráli dobře, i když v nich dali jen jeden gól. Jenže dostali se díky nim do tlaku," připomněl Klepiš.

"Každý ví, že Dánové, ale třeba i Norové jsou šikovní na puku. Nijak mě to nepřekvapilo. Věděli jsme, do čeho jdeme. Špatně hrajeme situace jeden na jednoho, jsme málo agresivní. Pořád máme co zlepšovat, není to stále dobré. A toho času už je málo, takže bychom se už měli probrat," zdůraznil devětadvacetiletý mistr světa z roku 2010.

Ne všechno ve hře českého výběru je však špatně. "Nemáme špatné pasáže hry, ale málo jdeme do brány, málo střílíme. Pořád si jen nahráváme a něco vymýšlíme," přemítal Klepiš. "Ostatní týmy vše nahazují do brány, chodí před ni. Nejvíc gólů padá z dorážek," připomněl.

Klepiš věří, že psychicky nelehkou situaci mužstvo zvládne, včetně mladíků v české obraně. "Všichni to ustojí. Samozřejmě, že kdyby tu byli obránci typu Židlický, Rozsíval, byl by to rozdíl. Ale i kluci, co jsou tady, hrají dobře a na maximum, všichni se snaží," ocenil Klepiš. "Nemáme čas se na něco vymlouvat. Musíme to uhrát s tím, s čím tady jsme," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články