Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Poláka ještě olympijská absence nepřebolela, na MS chce uspět

Praha - Hokejový obránce Roman Polák se trochu nečekaně nedostal do nominace českého týmu na olympijské hry v Soči, o to větší touhu po úspěchu má na nadcházejícím mistrovství světa. Opora St. Louis patří mezi nejlepší české beky v zámořské NHL a své kvality se bude snažit potvrdit i při druhém startu na seniorském šampionátu.

Roman Polák v dresu St. Louis
zdroj: AP autor: Jeff Roberson

Před pěti lety patřil Polák na MS ve Švýcarsku k mladším hráčům, tentokrát bude patřit mezi klíčové beky. "Nevím, jestli budu mít nějakou vůdčí roli. Jsem tady proto, abychom udělali dobrý výsledek. Jakou roli mi pan Růžička dá, tu budu plnit," uvedl Polák, který měl menší zdravotní problémy s nachlazením. Vynechal proto úterní trénink, v pátek na začátek turnaje by měl být ale připravený nastoupit.

Stejně jako v NHL je ale připraven hrát důrazně. "Když to půjde, tak to zkusím. Musím si ale zase zvyknout na velké kluziště. Nebudu tam ale určitě zbytečně lítat, abych někoho trefil," podotkl osmadvacetiletý bek, který se příliš nechtěl bavit o své olympijské neúčasti. "Pořád to tam je. Více bych se k tomu radši nevyjadřoval," řekl Polák.

Nad tím, že by odmítl pozvánku trenéra Vladimíra Růžičky na MS, ale neuvažoval. "Bavili jsme se s Vláďou Sobotkou (spoluhráčem ze St. Louis) ještě před začátkem play-off, že bychom asi jeli na mistrovství oba, kdybychom vypadli. Doufali jsme ale, že se nám bude dařit a nebudeme to muset řešit. Pak už jsme se o tom nebavili," uvedl rodák z Ostravy.

St. Louis obsadilo v konečném hodnocení základní části Východní konference NHL třetí místo, v prvním kole play-off ale Blues vypadli s Chicagem. "Zklamání bylo velké. Měli jsme jiné ambice, ale bohužel to nevyšlo. V klubu nám taky dali najevo, že se jim to nelíbilo. Celou sezonu jsme se drželi nahoře a pak jsme vypadli hned v prvním kole...," řekl Polák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články