Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Počítáme každý bod, řekl Vůjtek. Na čtvrtfinále nemyslí

Minsk - Nejen porážka se Švédskem 1:3, ale i viróza šířící se v týmu opět ztížila boj hokejistů Slovenska o postup do čtvrtfinále mistrovství světa. Kouč Vladimír Vůjtek se musel obejít bez útočníků Marka Hrivíka, Tomáše Marcinka a Marcela Haščáka, problémy má i řada dalších hráčů. Slováci mají na kontě čtyři body z pěti zápasů, dnes budou hrát s Itálií a v úterý s Dánskem. K udržení naděje na postup se musí spoléhat i na další výsledky.

Vůjtek nepřemýšlí nad tím, kolik bodů by mohlo stačit na čtvrtfinále. "Počítáme každý bod z každého zápasu," uvedl Vůjtek, který zrušil ranní předzápasové rozbruslení. "Je víc nemocných, nemůžeme si dovolit je nějak přetížit, když máme dva zápasy po sobě. Budeme se modlit, aby se stav nezhoršil. Marcel Haščák byl včera na ledě, nic mu nebylo a do večera měl 39 horečku."

Slováci musejí v první řadě myslet na boj o záchranu. Před Itálií i Dánskem mají náskok jediného bodu. Vůjtek také před důležitým sobotním duelem šetřil brankáře Jána Laca, jehož po první třetině vystřídal Jaroslav Janus.

"Nechtěli jsme ho unavit. Prohrávali jsme 0:2 a už jen zázrakem bychom proti takovému týmu mohli zvrátit výsledek. I když jsme se o to pokusili a bylo to blízko," uvedl Vůjtek, jemuž se navíc zranil obránce Ivan Švarný.

Utkání Švédsko - Slovensko
zdroj: ČTK/AP autor: Mikael Fritzon

Vůjtka právě ztracená první třetina proti Švédsku mrzela. "Věděli jsme, že jsou švédské přesilovky smrtící. Dali jsme jim špatným střídáním a zbytečnými fauly v útočné třetině třikrát možnost, soupeř to využil a dostal se do komfortního náskoku," litoval Vůjtek. Ocenil ale výkon hráčů, kteří hráli i se sebezapřením. "Podali maximální výkon. S takovým soupeřem musíme mít i štěstí a dát gól z každé pozice."

Kapitán Miroslav Šatan se nechtěl na řádící virózu vymlouvat. "Mít tři centry v zápase je trošku ztížená situace, ale myslím si, že nám utekl začátek zápasu. V první třetině ty střely 15:6 pro Švédy mluví jasně a dvě využité švédské přesilovky. Pak už jsme jen doháněli," uvedl Šatan.

"Musíme zvládnout proti Itálii roli favorita, hrát disciplinovaně, nenechat se vylučovat. Měli jsme několik povedených třetin na tomto turnaji a musíme hrát stejným způsobem," doplnil devětatřicetiletý lídr.

Proti Itálii si mohou Slováci zajistit záchranu a pak myslet dál. "Nemůžeme koukat na čtvrtfinále. Musíme myslet na sobotní zápas, když se nám ho podaří zvládnout, můžeme pomýšlet dál. Nám i Itálii jde o všechno," dodal obránce Marek Ďaloga.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články