Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pavelec na MS nepojede, jedničkou by se měl stát Salák

Děčín - Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec se na mistrovství světa v brance české reprezentace nepředstaví. V Minsku, kde se šampionát bude konat, by ho na pozici jedničky měl nahradit Alexander Salák. Jako s dvojkou je počítáno s Jakubem Kovářem, pozici trojky by měl zastávat Pavel Francouz.

Ondřej Pavelec
zdroj: Reuters autor: Brian Snyder

O pozicích brankářů na turnaj chtěl mít staronový trenér národního týmu Vladimír Růžička dopředu jasno. Před světovým šampionátem v Praze v příštím roce bude podle něj více kandidátů. "Budou to tihle tři brankáři, Ondra Pavelec, máme ještě v zámoří Petra Mrázka a Michala Neuvirtha a uvidíme, jestli se ještě neukáže další. Ta startovací lajna je pro všechny stejná, tak jsme si to řekli," uvedl Růžička.

Vladimír Růžička: "Mluvil jsem s Ondrou asi patnáct minut, vysvětlili jsme si plno věcí. Řekl jsem, že ještě uvidíme, jak to bude pokračovat, aby se nám někdo nezranil, pak bych Ondru oslovil. Ale řekli jsme si, že pro toto mistrovství světa to uděláme takto a pak bude startovací čára pro šampionát v roce 2015."

Mluvil s řadou hráčů ze zámoří, ale Jaromíru Jágrovi ani Marku Židlickému z New Jersey se zatím nedovolal. "Všichni, s kterými jsem mluvil, pokud projdou prohlídkami, tak řekli ano. Jsou to ale hráči, kteří budou hrát první kolo play-off," řekl Růžička. Příslib má od obránců Radka Gudase a Andreje Šustra i útočníků Ondřeje Paláta, Vladimíra Sobotky či Jakuba Kindla. "Mluvil jsem i s Honzou Hejdou a s Michalem Rozsívalem," podotkl kouč, který přiznal, že potřebuje hlavně zkušené obránce.

Dovolal se i útočníkovi Jiřímu Tlustému z Caroliny, která do play-off neprošla. "Měl by nastoupit do zápasu, ale měl problém s ramenem a kolenem. Záleží na prohlídce, na tu jde v pondělí a nemá smlouvu. Bude sedět s manažerem a doktory. Zatím zjišťujeme, jak na tom hráči po těžké sezoně jsou. Honza Hejda mi řekl, že by jel celkem rád, ale uvidí, že by možná šel na nějaký zákrok hned po sezoně," doplnil Růžička.

Alexander Salák
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Do nominace počítá i s dalšími hráči z Evropy. "Ještě hraje Gulaš ve Färjestadu a Jan Kovář v Magnitogorsku. Počítám s Martinem Růžičkou z Třince. Ve Zlíně je Zámorský, možná koukám okem po Kempném v Brně. Ze Sparty jsou to Buchtele, Krejčík. V Třinci ještě Vláďa Roth," vyjmenoval další kandidáty.

Jasno zatím není v případě čtyřicetiletého kanonýra Petra Tona ze Sparty. "Přemýšlím hodně, ale uvidíme. Zatím na to nejsem schopen odpovědět. Je to hráč, který vyhrál kanadské bodování, asi by měl jet. Ale s hráčem takovým hodně zkušeným a s pravým křídlem počítám s Jardou (Jágrem). Uvidíme, nechci předbíhat. Hraje výborně, ale když vidím, jak hrají Radil, Kousal, Nosek... Buchtele hraje výborně ve Spartě. To jsou hráči, kteří mají všechno před sebou," dodal Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články