Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ovečkin utnul dohady a ujistil, že je v pořádku

Minsk - Zranění hvězdného útočníka Alexandra Ovečkina není tak vážné, jak se zpočátku zdálo. Podle vedení ruské výpravy kanonýr Washingtonu zůstane s týmem, ale zda mu koleno dovolí hrát, není zatím jasné. Ovečkin nedohrál nedělní zápas s Německem poté, co po střetu s Marcusem Kinkem inkasoval úder do pravého kolena.

Je nám líto, video expirovalo.
Ukázkový bodyček Marcuse Kinka na Ovečkina

"Jsem OK. A navíc s vítězstvím," uvedl Ovečkin. Magnetická rezonance neodhalila žádný utržený či natržený vaz, i když místo je stále bolestivé.

"Saša každopádně zůstane s týmem. I kdyby nemohl hrát, bude tady. Není to jen článek našeho mužstva, on je jeho lídrem," uvedl generální manažer Rusů Andrej Safronov. Další start bude Ovečkin konzultovat s lékaři, ale nerad by dění sledoval jen ze střídačky. "Jak ho znám, i kdyby existovala jen pětiprocentní šance, tak nastoupí," dodal Safronov.

Ovečkin v šesti zápasech v Minsku nasbíral tři góly a šest asistencí, úterní poslední utkání základní části proti domácímu Bělorusku ale zřejmě vynechá.

Pro Ovečkina skončil nedělní zápas ve třetí třetině poté, co se snažil obejít Kinka, ten mu však do cesty nastavil zadek a poslal hvězdu bodyčkem k zemi. Ovečkin se snažil ještě střetu vyhnout, ale zavadil o soupeře pravým kolenem. Navíc se ve vzduchu přetočil a následoval pád, po němž se jen ztěžka sbíral z ledu, evidentně kvůli problému s kolenem.

Kink za svůj zákrok dostal od disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace (IIHF) jednozápasový trest. Podle ní šlo o pád pod nohy a rozhodčí, kterými byli Vladimír Šindler a Slovinec Igor Dremelj, měli Kinka vyloučit. Německý útočník přijde o úterní zápas s USA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články