Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Oppenheimer vystřelil ze samostatného nájezdu Německu výhru nad Lotyši

Minsk – Thomas Oppenheimer se stává štístkem německého týmu na mistrovství světa. Poté, co v pátek vystřelil v nájezdech výhru nad Kazachy, rozhodl i o triumfu svého celku ve vyrovnaném duelu s Lotyšskem, když čtyři minuty před koncem proměnil samostatné nájezdy a zajistil Německu tři body po vítězství 3:2.

Slavící Thomas Oppenheimer
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Že půjde o vyrovnané utkání, bylo patrné již od prvního buly. Oba celky si vytvářely náznaky šancí a hrál se hokej nahoru, dolů. První skutečně velkou příležitost si vytvořili v šesté minutě Lotyši. Džerinš se dostal při vlastním oslabení do samostatného úniku, ale jeho pokus mezi betony Grubauer vychytal.

O chvíli později vážněji zahrozili také Němci, když Noebels trefil tyč. V třinácté minutě však již mohli slavit. Oppenheimer se vřítil před Gudlevksise. Puk se od jeho betonu odrazil na hokejku Noebelse a ten se již v druhé šanci nemýlil. Lotyšsko mohlo vzápětí srovnat, když rána Redlihse od modré čáry propadla až za Grubauera. Německý brankář se ale včas dokázal zorientovat a kotouč zalehl.

Lotyši v závěru třetiny zvýšili svůj tlak a v přesilovce se dočkali vyrovnání. Po nastřelené tyčce vznikla před brankou Německa obrovská skrumáž, z níž jako vítěz vyšel Pujacs, který dopravil puk i díky odrazu od brusle za čáru.

Ihned po změně stran ale udeřili Němci. Při přesilovce se hned ke třem střelám za sebou dostal Mauer a z té poslední překonal Gudlevskise. Vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách pokračoval a v osmadvacáté minutě bylo opět vyrovnáno. Po rychlém protiútoku si vyměnil Redlihs puk s Keninšem a bez problémů zasunul puk za vyšachovaného Grubauera.

V třiatřicáté minutě Lotyši mohli zápas dokonce otočit. Při přesilovce předvedli pěknou kombinační akci a na Girgensonse zívala úplně odkrytá branka, jenže mladý útočník Buffala zamířil v stoprocentní šanci nad. Závěr třetiny tentokrát patřil Němcům, kteří svého soupeře mačkali v jeho pásmu. Prostřelit Gudlevskise však nedokázali.

V poslední části se dlouho na velkou šanci čekalo. Svoje štěstí zkoušeli na jedné straně Plachta s Hordlerem a na druhé Gaudavinš, ale brankáři obou celků si poradili. Rozhodující moment tak přišel až čtyři minuty před koncem. Průnik Oppenheimera byl zastaven nedovoleně a rozhodčí nařídili trestné střílení. A útočník Hamburku s ním poradil velice zkušeně, když Gudlevskise překonal přesnou ranou mezi betony.

Lotyši se v závěru pokusili něco s výsledkem udělat a odvolali brankáře, avšak Grubauer již žádný puk za svá záda nepustil.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání Německo - Lotyšsko

Německo - Lotyšsko 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Noebels (Oppenheimer, Hördler), 21. Mauer, 56. Oppenheimer z trest. střílení - 19. Pujacs (M. Redlihs, Keninš), 28. M. Redlihs (Keninš). Rozhodčí: Patafie (USA), Rönn (Fin.) - Dehaen (Fr.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 11 200.

Německo: Grubauer - Ankert, Braun, Kohl, Hördler, Krueger, Akdag, Müller - Mauer, Barta, Schütz - Oppenheimer, Hospelt, Noebels - Pietta, Kink, Seidenberg - Rieder, Draisaitl, Plachta - Weiss. Trenér: Pat Cortina.

Lotyšsko: Gudlevskis - Galvinš, Kulda, Sotnieks, Pujacs, J. Redlihs, Jass - M. Redlihs, Daugavinš, Keninš - Lipsbergs, Girgensons, Indrašis - Niživijs, Vasiljevs, Cipulis - Berzinš, Džerinš, Meija - K. Jass. Trenér: Ted Nolan.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články