Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Novotný: Tým se zvedá, ale sráží jej fauly

Minsk – V dosavadních zápasech české reprezentace jako by platila podivná nepřímá úměra: Čím lépe hrají, tím méně bodů získají. Naposledy s Kanadou Češi neurvali ani bod, nicméně dojem zanechali rozhodně dobrý. Až na stále ty samé chyby, mezi kterými dominují zbytečné fauly v útočném pásmu. To potvrzuje i zkušený útočník Jiří Novotný. "Neuděláme krok navíc, nedobruslíme souboj," hledá příčiny prohřešků.

Tým má za sebou zatím tři zápasy a stejný počet bodů. Ale také se dostal přes silné trio týmů a měl by pravidelně bodovat. "Nálada je dobrá, turnaj začal a já si myslím, že se tým zvedá. První zápas od nás nebyl dobrý, druhý byl lepší a ten třetí byl z naší strany zatím nejlepší. Škoda výsledků a toho, že jsme neurvali více bodů," lituje Novotný.

Reprezentaci stále sráží ten samý problém: Příliš velký počet trestů. "Osm vyloučení v zápase s Kanadou je moc. Je to téměř celá třetina. Nejenže nás to oslabuje, navíc ostatní hráči, kteří nehrají oslabení, sedí na střídačce a nedostanou se do tempa. To je špatně a my se toho musíme vyvarovat," říká hráč pražského Lva.

Zápas s Kanadou víceméně rozhodla vysoká hůl Jana Kováře. V následné přesilovce soupeř prakticky rozhodl zápas. "Takové fauly se stávají. Spíš nás srážejí sekery a hákování v útočném pásmu. Plynou z toho, že neuděláme krok navíc a nedobruslíme souboj. Takže si pomůžeme háčky a je to špatné. Na takové úrovni na tak krátkém turnaji rozhodují maličkosti."

A další z takových maličkostí jsou chyby během již probíhajících oslabení. "Před každým zápasem sledujeme soupeře a rozebíráme si ho. Patnáct, dvacet minut probíráme pouze oslabení. Gólů v nich dostáváme hodně, jestliže bychom je nedostávali, máme šikovný tým do přesilovek, který nějakou tu branku dá, tím se vyhrávají zápasy," konstatuje Novotný.

V čem je tedy problém? Na první pohled nemá český výběr příliš zkušenou obranu, Novotný se však otáčí do vlastních řad. "Myslím si, že nejvíce chyb děláme my, útočníci bránící v oslabení, když neblokujeme první střelu. To je základ. A když už to projde, měli bychom mít dorážky. Naší starostí je, aby střely chodily spíše ze strany, pro gólmana je to určitě lehčí. Musíme to zlepšit," je si vědom Novotný. Nejbližší příležitost k nápravě mají Češi už ve středu…

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články