Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Neuvěřitelná Vitáskova cesta: Z prvoligových Benátek až na MS

Praha – Téměř každé hokejové mistrovství světa přinese příběh o hráči z nižších soutěží, který se probojuje na vrcholnou hokejovou akci. Vzpomeňme za všechny například Roka Pajiče během jeho anabáze v Ústí nad Labem nebo Matice Podlipnika z Jihlavy. Lehce odlišnou, ve své podstatě však zřejmě ještě zajímavější cestu letos prožil Ondřej Vitásek, který se probojoval z prvoligových Benátek nad Jizerou přes Liberec až do reprezentace a na mistrovství světa. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vitásek se probojoval z první ligy až na mistrovství

Obránce Ondřej Vitásek v sezoně střídal dresy prvoligových Benátek a extraligového Liberce, za který odehrál jen čtyřiatřicet zápasů. Po nástupu Vladimíra Růžičky si vysloužil i první pozvánku do reprezentace, kde předvedl výborné výkony, které korunoval brankou během Euro Hockey Challenge. V reprezentačním dresu si zažil gólovou premiéru dokonce dříve než v extralize. A letenka do Běloruska jej neminula.

"Pořád ještě nemohu uvěřit, že se to děje. Přijde mi to jako sen. Jsem hrozně rád, že to vyšlo," kroutí hlavou Vitásek. Nicméně reprezentačního trenéra přesvědčil téměř okamžitě. "Vcelku to mydlí. Na to, jak má málo odehráno, hraje skutečně dobře," pochvaluje si svého svěřence Růžička.

Vitáskův styl hry oceňuje i jeho nynější extraligový trenér Pavel Hynek, který vede Bílé Tygry. "Nedělal chyby na mantinelech ani v předbrankovém prostoru, já si myslím, že hrál výborně. I v mezinárodní konfrontaci."

A tak čeká mladého obránce trochu nečekaný vrchol sezony v podobě mistrovství světa. "Nejedeme tam na výlet, bylo by krásné, kdybychom se vrátili s nějakou plackou. Já tam jedu makat, chci být platným hráčem," říká odhodlaně Vitásek. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články