Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Lukáš Kovář bere start na šampionátu jako cennou zkušenost

Minsk - Dodatečně povolaný obránce Lukáš Kovář, který v českém výběru nahradil zraněného Romana Poláka, dorazil v noci z pondělí na úterý do dějiště hokejového šampionátu. Nervozitu necítí, přestože si uvědomuje, jak moc je šampionát v Česku sledovaný.

Lukáš Kovář
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Spíše se na mistrovství těším, moc nervózní nejsem. Bude to pro mě cenná zkušenost, byl jsem už na Švédských hokejových hrách, ale tohle je zase o level více... Věřím, že máme šanci něco uhrát," uvedl vítkovický bek, jehož čeká premiérový start na tak významné akci, která je navíc pod drobnohledem českých sportovních fanoušků.

To si Kovář plně uvědomuje. "Každý to v Česku sleduje, bude to proto pro mě hlavně o tom vypořádat se s velkou pozorností, která je na šampionát upřena," dodal Kovář.

Reprezentační kormidelníci se rozhodli pro nominaci vítkovického obránce zejména s ohledem na jeho fyzické parametry. "Lukáš Kovář je defenzivní bek, velký a všude daleko dosáhne. Hrál na Švédských hrách docela dobře, hlavně v utkání s Finy. Je tvrdý dozadu. Potřebujeme, aby tam taky někdo někoho majznul," zdůvodnil volbu Kováře asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Kovář už má za sebou i první trénink. Dvaadvacetiletý bek dostal intenzivní dávku přípravy od asistenta trenéra Jaroslav Špačka, ale na soupisku před středečním duelem s Itálií zařazen nebude.

Po večerním příletu dostal Lukáš Kovář pořádně do těla. "Nikdy nevíte, co se může stát. Teď nebyl týden na ledě, aby se do toho dostal. Ono mu to neuškodí, odpočine si, lehne si, půjde do bazénku. Bude mi nadávat celý den, ale to nevadí," usmíval se Špaček. "Myslím, že to potřebuje, aby se nastartoval jeho organismus zase zpátky. Týden se válel na gauči, tak se zase trošku rozjezdil," dodal asistent trenéra.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články