Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Letňany hlásí plný stav, trénoval i Jágr s Červenkou

Praha - S čtyřmi novými posilami z NHL, pěti finalisty Kontinentální ligy i s útočníky Jaromírem Jágrem a Romanem Červenkou, kteří měli zdravotní potíže, se v Praze sešla kompletní hokejová reprezentace. Čeští hráči mají v Ice Areně v Letňanech poslední trénink před středečním odletem na mistrovství světa do Minsku.

Reprezentace v Letňanech
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Kouč Vladimír Růžička přivítal v kádru další čtyři z šesti akvizic z NHL - útočníky Tomáše Hertla ze San Jose, Vladimíra Sobotku s obráncem Romanem Polákem ze St. Louis a dalšího zadáka Jakuba Kindla z Detroitu. Všichni si zatrénovali po příletu ze zámoří s týmem poprvé. Čtveřice hráčů Lva Praha, obránci Ondřej Němec, Martin Ševc a útočníci Jiří Novotný s Jiřím Sekáčem, stejně jako centr Jan Kovář z Magnitogorsku se už v Letňanech připravovali od neděle.

Jágr o víkendu nedohrál zápasy s Ruskem ani Finskem, protože v sobotním duelu utrpěl zhmožděninu stehenního svalu. V úterý ale už chtěl otestovat svůj stav na ledě. Červenka v minulém týdnu neodcestoval na Oddset Hockey Games do Stockholmu kvůli zánětu průdušek, následně prodělal i chřipku a trápí jej také zánět spojivek. "Všichni jsou na ledě s výjimkou Romana Poláka. Necítí se a půjde si lehnout. Má nějakou chřipku. Snad se dá tak za dva dny dohromady," řekl trenér Růžička. "Jarda Jágr to jde vyzkoušet," doplnil kouč. 

Vzhledem k tomu, že Růžička původně předpokládal, že Jágr s Červenkou ani nebudou trénovat, chystá na poskládat formace v přípravě k sobě až ve středu v Minsku. "Teď už jsem do toho nechtěl zasahovat. Necháme je trénovat chvíli spolu, zítra se to asi postaví tak, jak budeme hrát v pátek," prohlásil kouč. Věří, že oba budou do pátku připraveni hrát. Složení útoku s hvězdným Jágrem zatím nechtěl prozradit.


Na tréninku byli hráči ve složení: Němec, Kindl, Zámorský, Ševc, Kolář II, Vitásek, Jordán - Martin Růžička, Hudler, Rolinek - Hertl, Sobotka, Klepiš - Sekáč, Jan Kovář, Gulaš - Petružálek, Novotný, Kašpar a dvojice Jágr, Červenka a Vondrka, Zaťovič. Červenka ještě před pár dny nevěděl, zda o šampionát nepřijde. "Fakt mi nebylo dobře a čekal jsem, že jestli takový stav rychle neustoupí, tak to nemá cenu. Za poslední dva dny jsem absolvoval lékařské testy a rozhodl jsem se, že do toho půjdu," uvedl útočník Petrohradu. 

"Nějaký zánět samozřejmě ve mně ještě je, ale doufám, že to do začátku mistrovství světa bude dobrý a bude se s tím dát hrát." Od konce sezony v Petrohradu Červenka odehrál jen jeden zápas v Euro Hockey Challenge ve Švýcarsku a po nemoci chtěl rychle zpátky na led. "Prodělal jsem asi pět dní těžší chřipku s teplotama, do toho ty oči, nahromadilo se to a postupně to odchází. Věřím, že každým dnem to bude lepší a lepší. Pokud chci hrát, musím na led. Půjdu se sklouznout, asi to nebudu přehánět," dodal Červenka před tréninkem.

Stav hráčů dle týmového lékaře Tomáše Vyskočila:

Lékař hokejové reprezentace Tomáš Vyskočil"Jarda Jágr se dává do pořádku, půjde to zkusit. Říkal, že sám neví a uvidí na ledě. Roman Červenka má zánět spojivek a bakteriální infekci. Dostává antibiotika a mělo by se to lepšit. Oko vypadá podstatně líp, než vypadalo přes víkend. Roman Polák dostal antibiotika ještě v Americe, vypadá to na takovou lehkou angínu."

Reprezentace odletí do Minsku ve středu v 10:30 a poprvé bude v dějišti MS trénovat v Areně Čižovka od 19:15 SELČ. Do turnaje vstoupí v pátek v 19:45 proti Slovensku, v základní skupině A pak čekají český tým ještě duely se Švédskem, Kanadou, Itálií, Dánskem, Norskem a Francií. Růžička se už těší, až turnaj odstartuje. "Je to dlouhý čekání. Samozřejmě všichni očekávají, co se tam stane. Já taky doufám, že to bude dobré," podotkl kouč mistrů světa z let 2005 a 2010 v očekávání dalšího úspěchu.

Z těžkého startu do turnaje si nedělá hlavu. "Je to pro všechny stejné. Možná na rozehrání by bylo lepší hrát s někým papírově slabším, ale nedá se to zase tak říct, když jsme v Německu (2010) prohráli s Norskem," dodal Růžička, který má v kádru o dva hráče více, než může zapsat na soupisku. "Počítáme s tím, že bychom dva poslali domů někdy příští týden ve čtvrtek," dodal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se před MS sešla v Letňanech

Kádr české hokejové reprezentace pro MS v Minsku:

Brankáři: Pavel Francouz (Litvínov), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL), Alexander Salák (Petrohrad/KHL),

obránci: Martin Ševc, Ondřej Němec (oba Lev Praha/KHL), Ondřej Vitásek (Liberec), Petr Zámorský (Zlín), Jan Kolář (Doněck/KHL), Michal Jordán (Charlotte/AHL), Jakub Kindl (Detroit/NHL), Roman Polák (St. Louis/NHL),

útočníci: Jakub Klepiš, Jiří Novotný, Jiří Sekáč (všichni Lev Praha/KHL), Tomáš Rolinek (Sparta Praha), Martin Růžička (Třinec), Martin Zaťovič (Karlovy Vary), Roman Červenka (Petrohrad/KHL), Lukáš Kašpar (Doněck/KHL), Jakub Petružálek (Kazaň/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Jiří Hudler (Calgary/NHL), Jaromír Jágr (New Jersey/NHL), Tomáš Hertl (San Jose/NHL), Vladimír Sobotka (St. Louis/NHL).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články