Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kritický Růžička: Budeme mít co rozebírat

Minsk - Přestože jeho svěřenci nakonec zvrátili duel se Slováky ve svůj prospěch, viděl trenér Vladimír Růžička na výkonu českého týmu řadu nedostatků. "Nebylo to v žádném případě jednoduché utkání. Je výborné, že jsme ho vyhráli, ale je třeba i vidět, že jsme udělali spoustu chyb," nechal se reprezentační lodivod slyšet v pozápasovém Studiu ČT.

Růžička a jeho asistenti Weissmann a Špaček nebyli především spokojení s tím, že mužstvo hrálo až příliš "hurá stylem" a hráči přitom zapomínali na obranná vrátka. "Strašně jsme bláznili, obránci chodili moc dopředu, hodně jsme riskovali," uvedl kouč českého národního týmu, jemuž se příliš nezamlouval ani výkon jednotlivých útočných řad. "Za sebe říkám, že se mi ty lajny zatím moc nelíbí. Není to zatím ono, kluky možná přeřadíme. Máme více variant, budeme hledat tu optimální," dodal Růžička.

Podle Ondřeje Němce se jednalo o povedený start

Český bek odehrál určitě dobré utkání, jeden gól dal, na další přihrál. Zápas hodnotil v pozitivním duchu. "Chtěli jsme do turnaje vstoupit vítězstvím a to se nám povedlo. Je to jen za dva body, ale všichni snad viděli, jak těžký zápas to byl. Slováci jezdili, mají plno mladých kluků, kteří hodně bruslí. Bylo to náročné, takže jsou dva body dobré," řekl Ondřej Němec.

Třicetiletý obránce svůj osobní příspěvek moc neřešil. "Všichni hrajeme za jeden tým a osobní výkony jdou bokem. Týmový výkon byl ale dobrý. Slováci nás akorát dvě třetiny vybrejkovali, ale nakonec to zaplať pánbůh dopadlo dobře," oddechl si rodák z Třebíče, jehož potěšila i atmosféra v aréně Čižovka, do které zavítalo 6 920 diváků. Ani mu nevadilo, že převahu měli fanoušci Slovenska. "Atmosféra byla super. Hodně Slováků a Čechů vážilo dlouhou cestu. Díky za to, jakou atmosféru vytvořili. Je to pecka, připadáte si jako doma. Lidi vám pomůžou a vyhecujou vás k lepším výkonům," zdůraznil Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články