Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krejčí národní tým neposílí, omluvil se pro únavu

Minsk – Útočník David Krejčí z Bostonu české hokejisty na mistrovství světa v Minsku neposílí. Trenérovi Vladimíru Růžičkovi se účastník únorových olympijských her v Soči omluvil kvůli únavě po náročné sezoně.

David Krejčí v zápase se Švédskem
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Humphrey

"S Davidem Krejčím mluvil trenér Růžička. Omluvil se, že po dlouhé a náročné sezoně je hodně unavený a těžko by ještě po přesunu z Ameriky plnohodnotně odehrál šampionát," řekl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. Bruins vypadli v noci na dnešek ve 2. kole play-off NHL s Montrealem. Osmadvacetiletý Krejčí byl poslední možnou posilou z NHL, o které Růžička uvažoval.

Vítěz Stanleyova poháru z roku 2011, kdy vyhrál jako první český hokejista i produktivitu play-off, nenaváže na starty na šampionátech v letech 2008 v Québeku a 2012 ve Stockholmu. Žádný jiný hráč z těch, kteří se v play-off objevili, už ani není k dispozici. Útočník Tomáš Plekanec postoupil s Montrealem právě na úkor Bostonu a ve finále konference je i Chicago s bekem Michalem Rozsívalem.

Růžička Krejčího kontaktoval už před koncem série, ale odpověď se dozvěděl až po jejím rozuzlení. "Já jsem s ním nemluvil, protože jsem si myslel, že postoupí dál. Nechal jsem to otevřené, předevčírem jsem mu psal zprávu," uvedl Růžička. Názor Tomáše Plekance v případě vyřazení Montrealu Růžička znal. "Vypadalo to, že Boston postoupí. Bylo to pro něj 3:2, s Tomášem Plekancem to bylo domluvené. Jarda Jágr s ním byl hodně v kontaktu, že by přijel. Sedmý zápas nám to celé zkomplikoval, počítali jsme se šestým," prohlásil.

Čtvrteční trénink absolvovala šestice hráčů, kteří jsou mimo soupisku – brankář Pavel Francouz, obránce Lukáš Kovář a útočníci Milan Gulaš, Lukáš Kašpar, Martin Růžička a Michal Vondrka. Gulaš a Kašpar se následně dozvěděli, že pro ně naděje na účast na turnaji padla, a v pátek v poledne zamíří domů. Z tria Lukáš Kovář, Martin Růžička a Vondrka také na jednoho místo nezbude.

První ze dvou volných dnů na turnaji, které český tým má před duelem s Dánskem, si moc neužil. "Asi to bude utrápené," řekl Růžička, jehož samotného také střevní potíže ve středu postihly. "O mě nejde, já nerozhoduju, horší je to pro hráče. Tím, že jim je blbě, tak trénink neměl cenu. Ještě jsem něco podobného nezažil. Uvidíme, jak to bude vypadat. Hlavně, abychom to uhráli v sobotu a neděli," uvedl kouč před duely s Dánskem a Norskem

Proti Itálii nehrál kvůli problémům se zády také Ondřej Vitásek, který byl připravený na lavičce, ale z pozice sedmého obránce do hry nezasáhl. "Lepší se to každý den, uvidíme zítra. Snad budu moct nastoupit už do tréninku a pak (v sobotu) do zápasu," prohlásil Vitásek, jenž už střevní potíže překonal. "Potkalo mě to jako ostatní, ale doktoři zapracovali v pravý čas. Vzal jsem si prášek a za dvě hodiny to bylo dobré. Každopádně to bylo hodně nepříjemné," dodal zadák Liberce. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články