Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kolář: Spadlo to tam v nejlepší možnou chvíli

Minsk – Necelé tři minuty před koncem prodloužení se ocitl před Hardym, rychle se zorientoval a francouzského brankáře propálil mezi betony. Obránce Jan Kolář se stal nečekaným hrdinou českého týmu, když vystřelil reprezentaci výhru 5:4. Zároveň tak rozhodl o tom, že svěřenci Vladimíra Růžičky se ve čtvrtfinále vyhnou Rusku a narazí na výběr USA.

Jan Kolář střílí vítězný gól do sítě Francie
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je to dobrý pocit. Kluci v kabině i kamarádi mi říkali, ať už ten gól konečně dám, protože šancí bylo hodně. Spadlo to tam v nejlepší možnou chvíli, kdy jsem rozhodl zápas," usmíval se Kolář po utkání, které ukončil v 63. minutě. 

Do dobré střelecké pozice se dostal hlavně proto, že v prodloužení se hraje čtyři na čtyři. "A to pak musíme podporovat útok jako obránci. Když útočníci vytahují puk na modrou, tak jsem se snažil zaclánět před bránou a když tak to tam dorazit," řekl Kolář, který se prosadil poprvé na MS a podruhé v reprezentaci. 

Brankáře Hardyho překonal bekhendovou dorážkou, která skončila mezi betony francouzského gólmana. "Neviděl jsem, že je tam mezera. Prostě jsem zametal puk co nejrychleji do brány. Byl jsem k ní zády. Pak jsem se otáčel, kdyby se puk náhodou odrazil, tak abych to zkusil ještě jednou," popsal Kolář. 

Češi začali zápas katastrofálně, v 19. minutě prohrávali 0:3. "Byl to nepříjemný pocit. Do zápasu, který jsme chtěli vyhrát, jsme vstoupili hodně špatně. Pak byl trošičku průvan v kabině a řekli jsme si, že to musíme změnit," uvedl Kolář a přiznal, že trenér Vladimír Růžička byl o přestávce hodně hlasitý.

Reprezentace potřebovala vyhrát i proto, aby ve čtvrtfinále nenarazila na Rusko, které v Minsku vyhrálo všech sedm zápasů a jako jediné ještě neztratilo ani bod. "Hrají fakt dobře, ale je to o jednom zápase a ten se jim nemusí povést, takže ve čtvrtfinále si (soupeře) už nevybírám," řekl obránce Doněcku.

Do souboje s USA si reprezentanti budou snažit přenést hlavně vědomí, že se jim podařilo otočit zápas, který se z jejich pohledu nevyvíjel dobře. "Po výhře se lépe spí, lépe se regeneruje. A hlavně je to povzbuzení, že jsme otočili zápas. Nechtěli jsme prohrát, protože jsme prohráli už asi čtyři zápasy. Nejenom kvůli nám, ale kvůli lidem," prohlásil Kolář.

Odchovanec pardubického hokeje ocenil i hru Francouzů, zejména jejich elitní formace. "Jsou důslední v obraně, nepouští týmy do šancí. Vyráží do útoků, kde mají velmi šikovné útočníky. První útok je výborný, možná nejlepší v naší skupině. Je nepříjemné je bránit. Jsou rychlí, hlavně si nehrajou s pukem, ale jdou přímočaře do brány. Na to, že je to nehokejová země, tak už se stává hokejovou," dodal Kolář. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články