Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Klepiš: Netrefil jsem to ideálně, ale můžu být za to rád

Minsk – V druhé minutě prodloužení si vzal před vlastní brankou puk, projel s ním až do třetiny Slováků a tvrdou ranou rozhodl o výhře Česka 3:2. Střelec vítězné branky Jakub Klepiš měl po zahajovacím zápase na mistrovství světa důvod k úsměvu, i když sám přiznal, že při své brance netrefil kotouč podle svých plánů.

Jakub Klepiš (druhý zprava) přijímá gratulace od spoluhráčů ke gólu do sítě Slovenska
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Nechtěl jsem nic vymýšlet, chtěl jsem jen vystřelit," řekl Klepiš ke svému gólu. "Nebyla to ideální střela, protože mi to trošku poskočilo a netrefil jsem puk tak, jak jsem chtěl. Můžu za to být ale jedině rád," usmíval se útočník pražského Lva.

Devětadvacetiletý hráč byl v závěru sezony zraněný, následně se nevešel do sestavy pražského týmu, dnešní gól ale jako velké povzbuzení nebral. "Já jsem na tom psychicky špatně nebyl. Každý gól v reprezentaci těší a je jedno, jestli je v přípravě, nebo na mistrovství světa," podotkl Klepiš.

Výhra nad Slovenskem podle něj týmu pomůže. "Povzbudí nás to do dalšího zápasu. Kdybychom dnes prohráli, tak by nálada byla horší. Chtěli jsme vyhrát v normální hrací době, ale můžeme být rádi, že jsme vyhráli takhle," řekl Klepiš.

Češi měli výraznou střeleckou převahu, na gólmana Jána Laca vyslali 33 střel. Klepiš ale hru soupeře ocenil. "Slováci odehráli dobrý zápas. Byli nebezpeční z rychlých protiútoků, hráli dobře jeden na jednoho a bylo těžké se u nich prosadit. Byl to vyrovnaný zápas. Možná jsme měli více střel, ale jak už jsem řekl, oni byli nebezpeční z protiútoků," uvedl Klepiš.

Česko-slovenský souboj je pro oba týmy prestižní, podle Klepiše byla ale jeho důležitost zejména v tom, že šlo o úvodní duel na MS. "První zápas je vždy těžký a je jedno, jestli hrajete proti Kanadě, Francii nebo Slovensku. Potřebujete si to osahat, musí si sednout lajny, abychom věděli, co jeden od druhého čekat. Doufejme, že to všechno zápas splnil," dodal Klepiš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články