Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Klepiš by si opakování historie přál, za Jágra bude klidně bránit

Minsk - Po čtyřech letech, poprvé od vítězného finále na mistrovství světa v Německu v roce 2010, se útočník Jakub Klepiš potká v útoku s bývalým parťákem z Omsku Jaromírem Jágrem. Devětadvacetiletý vyhlášený technik si nemohl užít finále Gagarinova poháru v dresu Lva Praha, protože kouč Kari Jalonen pro něj nenašel po zranění místo v nabité sestavě. Ale pod koučem Vladimírem Růžičkou má Klepiš hrát opět důležitou roli.

První útok Čechů: Jaromír Jágr, Jakub Klepiš a Vladimír Sobotka (zprava)
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Hráli jsme spolu naposledy před čtyřmi roky. Příjemný by bylo, kdyby se historie opakovala. Je ale brzo něco říkat, ještě jsme nezačali turnaj a uvidíme, jak to bude," řekl Klepiš k obnovené spolupráci s Jágrem, po které také v roce 2010 v Kolíně nad Rýnem vstřelil i úvodní branku boje o zlato proti Rusku (2:1).

Klepiš počítá s tím, že se s centrem Vladimírem Sobotkou podělí v útoku o defenzivní úkoly. "Jsme domluvení tak, že kdo z nás bude dřív vzadu, tak bude hrát dozadu. Já tam můžu taky hrát, bylo to teď na turnaji ve Švédsku a také předtím s Jardou," prohlásil slávistický odchovanec.

Jágrovi chce vyhovět

Počítá s tím, že se bude snažit vyhovět hře nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL. "Člověk se mu vždycky samozřejmě přizpůsobí, protože toho dokázal daleko víc, je samozřejmě starší a určitě to nebude podle mě, ale podle něj. Jak si to řekne, tak to zase budeme plnit," prohlásil Klepiš.

Formace s Jágrem bude veřejností tradičně hodně sledovaná, ale dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru tomu nepřikládá pro tým takovou důležitost. "Možná bude nejsledovanější, ale nejdůležitější asi říkat nebudeme. Všechny čtyři lajny jsou stejně důležitý. Pro mě je jedno, v jaký lajně bych hrál," poukázal Klepiš na týmovou sílu.

Jakub Klepiš
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Bývalý hráč Washingtonu, Ufy či Dynama Moskva si užívá, že může opět ukazovat své umění na ledě. Po lednové zlomenině ruky se totiž vrátil do sestavy Lva jen na čtyři zápasy v play-off, naposledy 4. dubna ve druhém zápase semifinále. Na konci finálového boje s Metallurgem už se dohodl na uvolnění do reprezentace, má v nohách duely se Švédskem, Ruskem a Finskem z Oddset Hockey Games ze závěru minulého týdne.

"Užívám si to hodně moc. Dlouho jsem nehrál, ale fyzicky je to dobré, protože jsem celou dobu při zranění bruslil. Jen chyběla herní pohoda a doufám, že se těmi třemi zápasy ve Švédsku trošku zvedla a bude se ještě zlepšovat," přál si Klepiš.

Český tým čeká v úvodu šampionátu v Minsku v osmičlenné základní skupině série těžkých zápasů. Po pátečním vstupu proti Slovensku narazí v neděli na Švédsko a hned v pondělí na Kanadu. "Nedá se nic dělat. Je jedno, jestli začínáte se silným, nebo se slabým. Všechny zápasy chcete vyhrát. Nás ty těžké na začátku můžou jedině prověřit a utužit do dalších bojů," dodal Klepiš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články