Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kindl neváhal ani chvíli a na MS je natěšený

Praha - Na svůj premiérový start na velké mezinárodní akci v dresu českého národního týmu se těší hokejový obránce Jakub Kindl z Detroitu. Po vyřazení Red Wings v prvním kole Stanleyova poháru hned trenérovi Vladimíru Růžičkovi potvrdil zájem o účast na mistrovství světa v Minsku.

Jakub Kindl (vpravo) v dresu Detroit Red Wings
zdroj: Getty Images autor: Dave Reginek

"Měl jsem možnost se po příletu trošku vyspat na hotelu, ale únava na mě teď jde. Trošku se projedu na ledě, pomůže mi to a bude to jen lepší," popsal Kindl své rozpoložení po návratu ze zámoří, kde mu skončila sezona před deseti dny po porážce s Bostonem. Trápilo jej pak chvíli nachlazení. "Tři dny od úterka do čtvrtka jsem měl trošku teplotu, cítím se už líp. Spadlo to tam na celý tým," připojil sedmadvacetiletý bek.

Zatím odehrál v národním týmu jen devět zápasů a na velký turnaj je natěšený. "Měl jsem strašný zájem, olympiáda mi unikla a ještě jsme neměl možnost reprezentovat, protože jsme vždycky chodili daleko v play-off. Neváhal jsem a hned jsem souhlasil, že bych přijel," doplnil Kindl.

Byl už v přípravě na mistrovství světa v roce 2012, dostal se i do nominace, ale z turnaje ve Švédsku a Finsku se vzápětí omluvil, protože v plánech Aloise Hadamczika nefiguroval v základní sestavě. Premiéru tak zažije letos a nervózní prý nebude. "Bude taková v dobrém slova smyslu. Těším se, nehrál jsem hokej týden. Reprezentovat Českou republiku, to také není každý den. Těším se, parta je tady super a je to jen na nás," navázal rodák ze Šumperka.

Kindl má za sebou bodově nejvydařenější sezonu v kariéře. V 66 zápasech základní části nasbíral 19 bodů za dva góly a 17 asistencí, ve čtyřech duelech play off nebodoval. "Člověk by neměl být nikdy spokojený, protože jsou vždycky věci, na kterých se dá pracovat," zhodnotil svou formu. Na velký úspěch v kariéře zatím čeká a rád by se o něj pokusil v Minsku.

"Samozřejmě každý by chtěl vyhrát zlato, ale hokej je tak těžký, že to nebude jednoduché. Je to vyrovnané, strašně těžké a bude záležet na momentální formě. Když potáhneme všichni za jeden provaz, tak kvalita týmu tady je. Zase bude záležet hlavně na jednom zápase ve čtvrtfinále," prohlásil Kindl. Velkým zážitkem pro něj bude působení v jednom týmu s Jaromírem Jágrem.

"Hrál jsem pár zápasů proti němu, ale nikdy jsme neměl možnost, abych oblékl stejné triko jako on a hrál ve stejném týmu. Těším se, je to velká osobnost, která by mohla stmelit mužstvo a mohlo by to klapat," věří Kindl. Těšil se také na Jiřího Hudlera, s kterým působil v Detroitu i na farmě v Grand Rapids. "Sedíme vedle sebe v kabině, takže jsme si hned vyprávěli, jak to teď vypadalo v Detroitu, a on mluvil o Calgary," dodal Kindl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články