Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kanada v napínavém duelu udolala Švédsko v prodloužení

Minsk - V duelu prvního týmu skupiny A s druhým o mnohé nešlo, jak Kanada, tak Švédsko měly postup do čtvrtfinále jistý. Nicméně přesto oba týmy předvedly napínavý a pohledný hokej. Švédsko šlo do vedení 2:0, Kanada však dokázala ještě během druhé třetiny srovnat. A jelikož ve třetí dvacetiminutovce gól nepadl, rozhodnutí přineslo až prodloužení, ve kterém Kanada dokonala obrat.

Kanada - Švédsko
zdroj: ČTK/AP

Do první velké šance v duelu týmů, které v předešlých pěti zápasech bodovaly, se dostal v 9. minutě Backlund, kanadský brankář Scrivens si ale s jeho pokusem poradil. Na druhé straně neuspěl MacKinnon. Skóre se poprvé měnilo ve 14. minutě, kdy si Lindström vyměnil puk s Möllerem a prosadil se bekhendovou střelou.

Kanaďané mohli vyrovnat v 17. minutě, kdy měl Huberdeau k dispozici trestné střílení. Nilsson však se štěstím jeho "forsbergovskou" kličku lapačkou vyrazil. Místo toho přišla druhá branka Seveřanů. Na začátku druhé třetiny zužitkoval Nyquistovu přihrávku zpoza branky Klasen. Dvougólová ztráta zámořské hráče nabudila a převzali aktivitu.

Ve 24. minutě snížil důrazný Schenn a kapitán Bieksa střelou od modré v přesilové hře vyrovnal. Kanaďané mohli přidat i třetí gól, Nilsson ale předvedl několik solidních zákroků. Švédům se povedlo nápor soupeře zastavit a opět srovnali hru. Na začátku třetí třetiny hráli Kanaďané 51 sekund v pěti proti třem, třetí gól ale nepřidali.

Když se poté neujaly šance Axelssona a Franssona, muselo se prodlužovat. V nastavení měl velkou šanci Backlund, ale nakonec po přečíslení dva na jednoho rozhodl o výhře Kanady Ellis. Kanada se dostala do čela skupiny A a v závěrečném duelu proti Norsku bude hájit nejlepší výchozí pozici pro čtvrtfinále. Sedmým soupeřem Švédska bude Itálie.

Kanada - Švédsko 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. B. Schenn (Huberdeau), 28. Bieksa (Rielly, Hodgson), 63. Ellis (Scheifele, Brouwer) - 14. Lindström (Möller), 22. Klasen (Nyquist, Ekholm). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Rantala - Suominen (oba Fin.), Raming (Rus.). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 8453.

Kanada: Scrivens - Bieksa, Garrison, Myers, Coburn, Ellis, Gudbranson, Rielly - Read, Turris, Chimera - MacKinnon, B. Schenn, Huberdeau - Kadri, Brouwer, Hodgson - Monahan, Ward, Scheifele. Trenéři: Dave Tippett.

Švédsko: Nilsson - Fransson, Ekholm, Andersén, Burström, Erixon, Gustafsson, Nygren - Lindström, Backlund, Möller - Klasen, Järnkrok, Nyquist - Jimmie Ericsson, Sjögren, S. Hjalmarsson - Axelsson, J. Lundqvist, Rasmussen - Danielsson. Trenér: Pär Marts.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články