Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kanada proti Česku – duel bude společnou premiérou bratrů Kovářových

Minsk - Češi nastoupí ke svému třetímu zápasu na šampionátu. Proti Kanadě budou usilovat o premiérové vítězství v normální hrací době na turnaji. Z úvodních dvou utkání mají Češi na kontě tři body za výhru nad Slovenskem v prodloužení a porážku po samostatných nájezdech s obhájci zlata Švédy. Zajímavostí je, že poprvé na mistrovství světa si spolu zahrají bratři Jan a Jakub Kovářové. Přímý přenos startuje na ČT sport a našem webu v 19:45.

Jakub Kovář
zdroj: ČTK/AP

"Je to pro nás takový trošku speciální zápas, ale pak na ledě už to člověk moc nevnímá a utkání je stejné jako každé jiné. S Kubou tady trávíme hodně času spolu, bavíme se o hokeji a o všem," řekl Jan Kovář.

Na mistrovství světa se dosud míjeli. Současný gólman Jekatěrinburgu byl na světových šampionátech v roce 2011 v Bratislavě jako trojka a o rok později chytal na turnaji ve Stockholmu a Helsinkách. Útočník Jan Kovář debutoval loni ve Stockholmu, kde jeho o dva roky starší sourozenec chyběl. Při problémech Ondřeje Pavelce se zraněním sice zavítal do dějiště k tréninku, ale nakonec se dala tehdejší jednička dohromady a Jakub Kovář zase odcestoval domů.

Podle Jana Kováře dodává momentu na výjimečnosti i to, že jde o zápas s Kanadou. "Na takový zápas se těší každý. Kanada je největší velmoc," prohlásil forvard, který loni slavil titul i s Plzní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články