Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kanada porazila Nory těsně 3:2 až po brance v třetí třetině

Minsk - Kanada porazila ve svém posledním vystoupení v základní skupině A Norsko 3:2 a díky plnému tříbodovému zisku ji i vyhrála. Stejně bodů mají i obhájci zlata Švédové, ve prospěch Javorových listů ale hovoří vzájemné utkání. Duel s Nory rozhodl v 51. minutě útočník Joel Ward, jenž byl u všech gólů svého celku - dvakrát skóroval sám a jednou asistoval.

Utkání Norsko - Kanada
zdroj: ČTK/AP

Norové se už po 96 vteřinách provinili faulem, v závěru přesilovky mohl tým děkovat brankáři Söbergovi, že si dokázal poradit s Hodgsonovou tečí. Seveřané se osmělili ve 12. minutě, Bastiansen však nenašel recept na gólmana Reimera. Už na začátku 14. minuty si však spravil chuť, když se mu po pouhých pěti vteřinách podařilo využít početní výhodu.

V 15. minutě uspěla brzy po zahájení hry v přesilovce i Kanada, jenže Bieksu o radost z vyrovnání připravili špatným verdiktem sudí, kteří clonění Huberdeaua nepřesně vyhodnotili jako postavení útočícího hráče v brankovišti. Seveřané pak museli na více než půl minuty do tří, ale své těsné vedení uhájili.

Zkraje druhé části ovšem následovala další klasická přesilovka, při níž už Kanada mohla slavit doopravdy - Ward před brankovištěm sklepl Ellisovu střelu a Söberg byl bezmocný. Další šanci spálil Monahan. Ve 33. minutě se protlačil do zakončení Hansen a Norové opět vedli. Poté ale pálil tvrdě Bieksa a bekhendová dorážka Scheifeleho zajistila opět vyrovnaný stav. V posledních vteřinách před druhou přestávkou rozezvučel Turris horní tyč.

Pouze do brankové konstrukce pálil zkraje třetí třetiny rovněž Monahan. V 51. minutě přišel rozhodujícího moment celého duelu, když si Ward dobře zpracoval přihrávku zpoza branky, prosmýkl se před brankoviště a překonal Söberga potřetí. Norové se nevzdávali, ale Bastiansen nedal a kýžené vyrovnání nepřinesla ani závěrečná hra bez gólmana.

Norsko - Kanada 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) Branky a nahrávky: 14. Bastiansen, 33. Hansen (Bryhnisveen, M. Olimb) - 24. Ward (Ellis, Monahan), 37. Scheifele (Bieksa, Ward), 51. Ward (Huberdeau). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Piechaczek - Schrader (oba Něm.), Raming. Vyloučení: 7:2. Využití: 1:2. Diváci: 7 487.

Norsko: Söberg - Holös, Bryhnisveen, Espeland, Trygg, Sörvik, Bonsaksen - Lövlie, Forsberg, Röymark - M. Olimb, Bastiansen, K. A. Olimb - Hansen, Olden, Skröder - Dahlström, Roest, Martinsen. Trenér: Roy Johansen.

Kanada: Reimer - Bieksa, Garrison, Myers, Coburn, Ellis, Gudbranson, Rielly - MacKinnon, B. Schenn, Huberdeau - Kadri, Brouwer, Hodgson - Read, Turris, Chimera - Monahan, Ward, Scheifele. Trenéři: Dave Tippett.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články