Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jágr: Pořád se necítím dobře. Ale nějak se do konce protrápím

Minsk – Proti Itálii si připsal již druhou branku na turnaji a pomohl k výhře českých hokejistů nad outsiderem 2:0. Jaromír Jágr však přesto není se svými výkony vůbec spokojený. Dvaačtyřicetiletý hvězdný útočník přiznává, že se stále s velkým ledem sžívá.

Jaromír Jágr sleduje časomíru v duelu s Itálií
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Necítím se moc dobře, ale já jsem to čekal. Vždy, když jsem šel z malého na velké hřiště, tak jsem se trápil. Prohlásil jsem, že už to nikdy neudělám, a trochu jsem to porušil, takže nějakým způsobem se musím protrápit až do konce," řekl Jágr.

V minulosti se na větší evropské kluziště musel rychle přeorientovat na olympijských hrách v Turíně a letos v Soči, na MS to naposledy zažil před deseti lety při domácím šampionátu v Praze. Letos kvůli lepší adaptaci odjel s reprezentací na Švédské hry, kvůli zranění tam však odehrál jen jeden kompletní zápas.

Itálie byla v Minsku prvním papírově slabším soupeřem českého týmu, lehký zápas to ale pro výběr trenéra Vladimíra Růžičky nebyl. "Tady není slabého mužstva. Francie porazila Kanadu, Itálie zase Francouze... Když se řekne Itálie, tak to neznamená, že někomu dáme deset gólů. Všichni umí bruslit, a dokud nemáš nějaký náskok, nevedeš 2:0 či 3:0, tak je to vždycky těžké až do konce," podotkl slavný kladenský odchovanec.

Jágr přiznal, že navíc Češi nehráli moc dobře. "Vyhráli jsme, ale další zápasy budou ještě těžší, než byl tento," řekl. Uvědomoval si také, že i přes výraznou střeleckou převahu neměli se spoluhráči duel úplně pod kontrolou. "Nemyslím si, že jsme hráli nějak dobře, že bychom je nějakým až moc velkým způsobem přehrávali. Byly tam šance, oni umí bruslit, jsou docela rychlí. Musíte si dávat pozor na jejich brejky, oni tam zůstávali, nechávali tam hráče. Hlavně ve třetí třetině, kdy neměli co ztratit," uvedl Jágr.

Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa litoval, že v sestavě nakonec chyběl nemocný útočník Vladimír Sobotka. "Najednou scházel jeden hráč a musí se míchat sestavou. Není to takové plynulé. Někteří hrají méně, někteří více. Prohazují se tam ty lajny a není to moc příjemné," řekl Jágr, který zejména v první třetině často nastupoval ve dvou formacích a nakonec na ledě strávil 15:45 minuty.

Češi mají nyní dva dny volna, v sobotu je čeká souboj s Dánskem. "Bude to daleko těžší než dnes. Musíme se hodně zlepšit a hlavně dávat góly. Kdo viděl včera zápas Norska se Švédskem, tak to může jenom potvrdit. Norové byli lepší než Švédové, je to rozdíl jednoho náhodného gólu," dodal Jágr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články