Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jágr o prohře s Dány: Je to potřebná facka

Minsk - Česká reprezentace poprvé v historii prohrála s Dánskem, Jaromír Jágr ale věří, že nečekaný nezdar tým nabudí do dalších zápasů. V určitém ohledu je to navíc další paralela se šampionátem v roce 2010 v Německu, kde Češi prohráli s Norskem a poté se vzchopili a nečekaně získali titul. "Je to velká, ale potřebná facka," řekl český útočník přítomným novinářům.

zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Češi vedli ještě pět minut před koncem normální hrací doby 3:1, ale nakonec prohráli po nájezdech. "I když jsme vedli 3:1, oni měli spoustu šancí a klidně mohli vést oni. Je ale pravda, že 3:1 jsme měli ubránit, ale neudělali jsme to. Dostali jsme góly, udělali jsme spoustu chyb v obraně," konstatoval dvaačtyřicetiletý útočník.

V českém týmu je na MS řada nezkušených hráčů, podle Jágra to ale není hlavní problém. "Nepomáháme si. To, že nejsou zkušenosti, je jedna věc. Ale všude hrajeme jeden na jednoho, my se vůbec nezdvojujeme, nepomáháme si vzájemně. Jeden hráč hraje a čtyři na něj koukají. To se nedá hrát na žádné úrovni. Zbytečně se nadřeš a nic z toho není," zlobil se Jágr.

Růžička určil Jágra na nájezd, ten ho nemohl odmítnout

Týmový veterán se podílel na obou českých gólech v první třetině. Nejprve byl v páté minutě jedním z asistentů u branky Jakuba Klepiše, v sedmé minutě sám zvýšil na 2:0. Nakonec byl i jedním z aktérů penaltového rozstřelu, nájezd ale neproměnil. "Trenér mě určil. A přece mu neřeknu, že nejedu. To by bylo smutné," řekl Jágr, jenž jel jako třetí. Brankář Simon Nielsen ale jeho střelu vyrazil.

Před čtyřmi lety po nezdaru proti Norsku měl Jágr proslov ke spoluhráčům. Teď se nic podobného zřejmě nechystá. "My hlavně musíme vyhrát další dva zápasy. Jediná pozitivní věc je, že musíme vyhrát," řekl Jágr. Uvědomuje si ale, že proti Norsku a Francii musejí Češi hrát výrazně lépe než dnes. "Vyhrajeme, jedině když se zmátoříme. I kdybychom dneska nějakým způsobem vyhráli a hráli stejně další zápasy, tak bychom se pak stejně sbalili a jeli domů. Je to smutné si to říkat, ale všechno zlé je k něčemu dobré. Jestli nás tohle neprobudí, pak už nic," uvedla hrající legenda českého hokeje.

Podle Kindla mužstvo ztratilo vyhraný zápas

Obránce Jakub Kindl se v zápase zapsal mezi střelce, moc radosti ze své branky ale neměl. Pár minut po skončení duelu stále nechápal, jak se stalo, že národní tým nedovedl duel do vítězného konce. "Zápas jsme měli pod kontrolu, deset minut před koncem to bylo 3:1. To se přece nemůže stát... Moc slov k tomu nemám, je to škoda," řekl Kindl novinářům. Kde se stala chyba, netušil. "Nevím, jestli jsme něco dělali blbě. Jak už jsem ale řekl, takhle prohrát nemůžeme. Nechat si dát gól na 3:3 minutu před koncem," uvedl bek Detroitu.

Českému týmu se něco podobného na šampionátu nestalo poprvé. "Podobné to bylo i se Švédy. Vedli jsme 3:1, najednou to bylo 3:3 a prohráli jsme nájezdy. Dneska to bylo stejné. My můžeme hrát padesát minut superhokej, jenže se hraje šedesát minut," podotkl Kindl. Co bylo špatně dnes, se prý ukáže až po rozboru. "Podíváme se, co jsme udělali špatně, od toho se to bude odvíjet," řekl Kindl a nechtěl moc spekulovat o tom, jak se na týmu podepsaly zdravotní problémy, které měla řada hráčů. "Neřekl bych, že nám chyběla síla. Já ale nevím, co k tomu říct. Ten zápas byl vyhraný...," podotkl Kindl.

Zároveň ocenil i výkon soupeře. "Dánové hráli celý zápas vyrovnaně, šli po nás. My jsme se to snažili hrát rychle nahoru od sebe. Musíme dát nějaký kredit i jim. Hráli výborně," dodal Kindl, jehož teď se spoluhráči čeká boj o samotný postup do čtvrtfinále.

Alexander Salák o druhém dánském gólu: "Neměl platit. Tohle se na mistrovství světa nemůže stát. Je jedno, kdo co bude říkat, ale takové góly? To je ostuda. Takoví rozhodčí by už neměli pískat ani jedno utkání."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články