Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hráči litovali vyloučení i více nevyužitých přesilovek

Minsk - Porážka po nájezdech v zápase se Švédy české hráče mrzela, zisk jediného bodu jim nepřipadal jako adekvátní odměna za předvedený výkon, který měl dobré parametry. Přišlo jim škoda, že nedovedli do úspěšnějšího konce dobře rozehraný duel, v jehož průběhu už vedli 3:1.

Jiří Hudler v radostném objetí s Martinem Ševcem
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Je to škoda," litoval brankář Alexander Salák, jenž předvedl výborný výkon, ale na dva nájezdy v rozstřelu nestačil. "Odehráli jsme dobré utkání. Zasloužili jsme si víc než jeden bod," domníval se sedmadvacetiletý gólman. "Jenže za toho stavu 3:1 jsme udělali chybu na modré čáře, poslali jsme se do oslabení a Švédové přesilovku hrozně efektivně využili," připomněl Salák důležitý moment, který on sám považoval za zlomový.

Zlobil se ale především po první inkasované trefě z hole Oskara Möllera, kdy mu hodně znepříjemnil život na hranici brankoviště clonící Joakim Lindström. "Podle mě tam stál hráč v brankovišti, gól neměl platit," tvrdil Salák.

Podle Romana Červenky nebyl celek Tre Kronor lepším týmem ve hře pět na pět. "Měli jsme to proti Švédům vcelku pod kontrolou škoda, že jsme ten náskok neudrželi. Věřili jsme si na ten bod navíc, ale nevyšlo to," konstatoval po utkání český útočník, který nedal rozhodující nájezd. "Nilsson je velkej gólman. Tam není vůbec místo. Zkusil jsem to pod vyrážečku, myslel jsem, že půjde do zákroku, bohužel jsem to netrefil, tak jak jsem to chtěl," podotknul Červenka.

Hudler: Proti Kanadě pozor na zbytečné fauly

Autor druhé branky Jiří Hudler byl přesvědčený, že mužstvo mělo ještě více zúročit hru v početní výhodě. "Mohli jsme z přesilovek dát více než jeden gól. Přesilovky takové zápasy rozhodují. Měli jsme dvě ve třetí třetině (za stavu 3:3), kdyby to tam padlo, tak by zápas dopadnul asi jinak," uvedl kanonýr Calgary.

Směrem k pondělnímu vystoupení s Kanadou poznamenal, že pro javorové listy byla prohra s Francií budíčkem a jejich výkon v následném střetnutí se Slováky měl již takříkajíc jiné grády. "Kanaďané mají hodně rychlý mladý tým. Pokusíme se proti nim hrát dobře z obrany a hlavně nebýt vylučovaní," zdůraznil Hudler.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články