Hokejisty Kanady bude trénovat na MS Tippett

Ottawa - Hokejisty Kanady povede jako hlavní kouč na květnovém mistrovství světa v Minsku Dave Tippett, který trénuje v NHL Phoenix. V úvodní nominaci má zatím jedenáct hráčů, ale jen dva z nich mají zkušenosti ze světových šampionátů. Obránce Marc Methot z Ottawy startoval na turnajích v letech 2011 a 2012, před třemi roky v Košicích a Bratislavě se představil také brankář James Reimer z Toronta.

Radost hokejistů Kanady
zdroj: AP

Debut čeká jeho klubového spoluhráče obránce Morgana Riellyho, také zadáky Erika Gudbransona z Floridy, Ryana Ellise z Nashvillu, útočníky Seana Monahana z Calgary, Davida Perrona z Edmontonu a Kylea Turrise z Ottawy i zkušené Joela Warda s Troyem Brouwerem z Washingtonu a obránce Kevina Bieksu z Vancouveru.

Třiatřicetiletý Ward má na kontě v NHL 435 zápasů a 186 bodů za 78 branek a 108 asistencí, o pět let mladší Brouwer si připsal v 449 utkáních 212 bodů (111+101). Dvaatřicetiletý Bieksa zaznamenal v 537 duelech 52 gólů a 175 přihrávek.

Generální manažer kanadského týmu Rob Blake oslovil i trio mladých ofenzivních hvězd Edmontonu Ryana Nugenta-Hopkinse, Taylora Halla a Jordana Eberleho a čeká na jejich vyjádření. Tippettovými asistenty na šampionátu budou tři další hlavní kouči z NHL - Peter DeBoer z New Jersey, Paul Maurice z Winnipegu a Paul MacLean z Ottawy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články