Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Francouzi předvedli velký obrat se Slováky a vyhráli 5:3

Minsk - Kalich hořkosti museli dopít až do dna slovenští hráči v zápase proti Francouzům, v němž po dvou třetinách sice vedli 3:1, ale v posledním dějství svůj náskok trestuhodně ztratili. Rozhodující branku duelu vsítil v 57. minutě Fleury, těsně poté, co Slováci nevyužili skoro dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. Francouzské vítězství pečetil trefou do prázdné branky Roussel. Vůjtkovu výběru se díky této prohře výrazně vzdálil postup do čtvrtfinálových bojů, naopak galský kohout udělal ziskem tří bodů pravděpodobně klíčový krok na cestě k záchraně v elitní divizi.

Utkání Slovensko - Francie
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slovenští hokejisté po porážkách s českým a kanadským týmem potřebovali k uchování šance na postup do play off vyhrát, do první velké šance zápasu se však dostali Francouzi. Auvita v 7. minutě skóre otevřít nedokázal. Bezbrankový stav změnil až v 15. minutě Nagy, který při slovenském oslabení projel celé hřiště a překonal Hueta. Útočník Jokeritu Helsinky se postaral i o druhou branku, když využil přesnou přihrávku kapitána Šatana.

Francii se ve 27. minutě podařilo snížit, když Laca překonal Amar. Tým kouče Hendersona následně ožil a několikrát byl blízko vyrovnání. Roussel ani Auvita však slovenského gólmana podruhé překonat nedokázali. A v 37. minutě toho hodně litovali, neboť Šatan se prosadil v přesilové hře a přiblížil Slováky k zisku tří bodů.

V polovině třetí části na trestnou lavici putovali Valach a Ďaloga a Francie vyloučení obránců z české extraligy stoprocentně využila. Nejprve snížil svou druhou brankou v zápase Amar a za 26 sekund vyrovnal Roussel. Vzápětí si téměř dvě minuty v pěti proti třem zahráli Slováci, ale velkou výhodu nevyužili a v 57. minutě je to mrzelo - Fleury překonal z dorážky Laca počtvrté a dokonal obrat z 1:3 na 4:3.

Poslední slovo měl Roussel, který při slovenské power play upravil na konečných 5:3 pro Francii. "Ukázali jsme, že naše mužstvo má charakter. V přesilovkách jsme si vytvořili šance a proměnili je. Byli jsme agresivní a měli hodně střel," pochvaloval si Roussel.

Slováci mají zatím na turnaji jen bod, Francie jich získala už pět a může ještě pošilhávat po účasti v play-off, o kterou se popere nejspíše s Nory.

Slovensko - Francie 3:5 (1:0, 2:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 16. Nagy (Sloboda), 24. Nagy (Šatan), 37. Šatan (Miklík, Valach) - 27. Amar (Desrosiers, T. da Costa), 51. Amar (Guttig), 51. Roussel (Besch), 57. Fleury (Guttig, T. da Costa), 60. Roussel. Rozhodčí: Kaval, Patafie (oba USA) - Dědulja (Běl.), Fluri (Švýc.). Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 5358.

Slovensko: Laco - Sloboda, Ďaloga, Marinčin, Brejčák, Švárny, Valach - Šatan, Hrivík, Nagy - Pánik, Viedenský, Tatar - Miklík, Marcinko, Réway - Skokan, Mikúš, Tybor. Trenér: Vladimír Vůjtek st.

Francie: Huet - Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili, Dieude Fauvel, Berthon - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - S. da Costa, Roussel, Bellemare - Fleury, Guttig, T. da Costa - Henderson, Ritz, Raux. Trenér: Dave Henderson.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články