Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Francie na triumf s Kanadou nenavázala, po brance v závěru prohrála s Italy

Minsk – Nečekanou ztrátu v boji o udržení v elitní skupině mistrovství světa zaznamenali hokejisté Francie. Tým galského kohouta nenavázal na senzační triumf s Kanadou a po brance Gandera z osmapadesát vteřin před koncem prohrál s Italy 1:2.

Hokejisté Itálie oslavují branku v síti Francie
zdroj: ČTK/AP autor: Sergei Grits

Úvodní minuty přinesly nápor Francouzů, kteří očividně toužili po uklidňujícím prvním gólu. Fleury a Bellemare se ale proti brankáři Bellissimovi neprosadili. Na druhé straně ztroskotali na Huetovi Rocco a Borgatello, stav se tak do první přestávky nezměnil.

Čekání na gól se protáhlo až do 31. minuty, kdy Italové propadli, za jejich záda se dostal Meunier a sólo zakončil chytrou koncovkou po ledě mezi Bellissimovy betony. Brzy ale následovala přesilovka Italů, v níž Scandella nejprve z mezikruží promáchl poskakující kotouč, ale poté, co ho zkrotil, si chytře počkal a překonal Hueta.

Velkou šanci vrátit svému celku vedení spálil Bellemare, na druhé straně nebezpečně tečoval Insam. Italský gólman měl poté štěstí, když chyboval v rozehrávce, puk z brankoviště ale uklidil jeho spoluhráč Borgatello. Francie následně nevyužila téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři a mohlo ji to mrzet.

I ve třetí části byla výrazně aktivnějším celkem. Vynutila si další přesilovku, v níž Italy uzamkla před Bellissimem, ale ten dále držel vyrovnané skóre. A když už byl ve 47. minutě po dělovce beka Amara od modré čáry překonaný, zachránila ho pravá tyč. V další šanci neuspěl Bellemare, jemuž ke kýženému úspěchu také chyběl kousek štěstí.

Reprezentanti země galského kohouta se i nadále tlačili za vítězným gólem, ale Italové - přestože již evidentně unavení - obětavě skákali do střel a hájili alespoň bod. Nakonec vydřeli tři. Tudin se po individuální akci dostal k zakončení, oba obránci se věnovali jemu a Gander měl snadnou úlohu při dorážce. Auvitu při power play odmítl z brankoviště vyrovnání a následovala obrovská radost Italů.

Francie - Itálie 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Meunier (Desrosiers) - 33. Scandella (Johnson, Di Casmirro), 60. Gander (Tudin, Larkin). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Sidorenko (Běl.) - Semjonov (Est.), Valach (SR). Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. 

Francie: Huet - Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - Fleury, S. Da Costa, Bellemare - Guttig, T. Da Costa, Roussel - Tardif, Henderson, Ritz - Raux. Trenér: Dave Henderson. 

Itálie: Bellissimo - Egger, Nicoletti, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin, Johnson, Trivellato - Borrelli, Rocco, Ihnacak - Scandella, di Casmirro, Kostner - Gander, Tudin, Felicetti - Insam, Fontanive, Ramoser. Trenér: Tom Pokel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články