Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Do sestavy se vrací Hertl, Češi potřebují s Norskem vyhrát

Minsk – Řádně si čeští hokejisté zkomplikovali cestu do čtvrtfinále mistrovství světa prohrou s Dánskem. Ve vyrovnané skupině A mají však stále vše ve vlastních rukách. Čekají je totiž dva zápasy se soupeři, kteří momentálně drží stejný bodový zisk a jsou na hraně postupu do vyřazovacích bojů. Nejprve je čeká další ze severských soupeřů: Norsko. Do utkání se zapojí uzdravený Hertl, Češi začnou se Salákem v brance. Utkání sledujte živě od 19:15 na programu ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a Martin Hosták.

Česko - Norsko
zdroj: isifa autor: CLAUDIO BRESCIAN

Hertl se zařadí na levé křídlo první formace k Jaromíru Jágrovi a Vladimíru Sobotkovi. "Dali jsme to tak zpátky," řekl trenér Vladimír Růžička ke složení první formace, které měl v plánu už před středečním utkáním s Itálií. To ale vynechal kvůli nachlazení Sobotka, v sobotu zase chyběl Hertl.

Tomáš Hertl před Norskem:

Změnilo se složení i všech ostatních útoků. Kapitán Tomáš Rolinek se přesunul z první formace do čtvrté k Martinu Zaťovičovi a Janu Kovářovi. Do druhé formace přešel ze třetí Michal Vondrka k Jakubu Klepišovi a Romanu Červenkovi, Jiří Hudler putoval v sestavě opačným směrem k Jiřímu Novotnému a Jiřímu Sekáčovi.

Na pozici třináctého útočníka zůstane na lavičce nově Jakub Petružálek. Změnily se také obrany. Do první se posunul k Ondřeji Němcovi Ondřej Vitásek a v druhé nastoupí Michal Jordán s Jakubem Kindlem. "Začneme hrát na šest obránců," uvedl Růžička. Martin Ševc zůstane na střídačce jako sedmý bek. 

S Norskem sehráli Češi 21 utkání a vedle dvou remíz si připsali jedinou prohru. Na později zlatém mistrovství světa v Německu v roce 2010 podlehli 2:3. Byli u toho také Jaromír Jágr, Roman Červenka, Tomáš Rolinek, Jiří Novotný, Jakub Klepiš a Martin Růžička. Norové mají v týmu hned 14 hráčů, kteří byli u porážek před měsícem v Havlíčkově Brodu 2:6 a 1:5.

Letošní mistrovství odstartovali Norové výborně. V úvodu si poradili s Itálií, poté udolali Dánsko a sehráli velice dobré utkání se Švédskem, ve kterém padli o gól. Prohrou jako by ale štěstí od Norů trochu poodstoupilo. Jasně nestačili na Slovensko a důležité body ztratili v duelu s Francií po prohře v nájezdech.

Česká reprezentace tak má před sebou jasný úkol: Vyhrát za tři body, přiblížit se čtvrtfinále a nejlépe se vyhnout čtvrtému postupovému místu, které slibuje duel s nebezpečně rozjetými Rusy. Hlavně pak ale budou chtít hokejisté zapomenout na smolně prohraný duel s Dánskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi jdou na Norsko v pozměněné sestavě, Hertl je zpět

Předpokládaná sestava ČR:

Salák - Němec, Vitásek, Jordán, Kindl, Zámorský, Kolář II - Jágr, Sobotka, Hertl - Klepiš, Červenka, Vondrka - Hudler, Novotný, Sekáč - Zaťovič, Jan Kovář, Rolinek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články