Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Do přípravy české reprezentace se zapojí i útočník Gulaš

Praha - Útočník Milan Gulaš ze švédského Färjestadu doplní kádr české hokejové reprezentace v přípravě na mistrovství světa v Minsku. Osmadvacetiletý Gulaš hrál s klubem z Karlstadu ještě v pondělí finále švédské ligy, v kterém jeho tým prohrál se Skellefteou 0:4 na zápasy. Českobudějovický odchovanec se do národního týmu vrací po roce.

"V sobotu a v neděli by se měl připravovat individuálně stejně jako Tomáš Rolinek, který s týme nepojede k zápasům do Švýcarska. Pak se bude hlásit na srazu v úterý," řekl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Gulaš začal sezonu v Magnitogorsku, kam přišel v lednu 2013 z Plzně, a v této sezoně si v Kontinentální lize připsal ve 22 zápasech pět bodů za dvě branky a tři asistence. Do Färjestadu přestoupil na začátku listopadu. Ve 26 duelech základní části švédské nejvyšší soutěže zaznamenal 23 bodů za 10 gólů a 13 přihrávek. V 15 duelech play-off nasbíral pět branek a dvě asistence.

V národním týmu má Gulaš na kontě 23 zápasů a čeká na první gól. Debutoval v dubnu 2010, kdy vedl reprezentaci současný kouč Vladimír Růžička. Odjel tehdy i na mistrovství světa, ale na soupisku se nedostal a v průběhu zlatého šampionátu odcestoval domů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články