Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dánové nezvládli poslední třetinu a podlehli Kanadě 1:6

Minsk – Kanadští hokejisté si v utkání s Dánskem příjemně zastříleli. O své vysoké výhře 6:1 rozhodli čtyřmi góly až v poslední dvacetiminutovce. Hattrickem se blýskl Cody Hodgson. Českému týmu hráči javorového listu unikli na rozdíl čtyř bodů. Dánsko bude v sobotu dalším soupeřem české reprezentace.

"Chtěli jsme hrát na puku a hlavně u nich ve třetině. To se nám dařilo a projevilo se to zejména ve třetí třetině," pochvaloval si Hodgson.

Favorizovaná Kanada vstoupila do utkání vlažně, přesto se dostala do vedení, když Hodgson využil chybu v dánské rozehrávce. Seveřané ale dokázali po rychlém protiútoku a přečíslení vyrovnat. I díky zvláštnímu zákroku brankáře Scrivense se prosadil Nicklas Jensen.

V polovině první třetiny však gólman Edmontonu své zaváhání hned několikrát napravil a zejména díky němu nešlo Dánsko do vedení. Dobře se předvedl i jeho protějšek Galbraith, jehož na konci úvodní dvacetiminutovky nepřekonali Hodgson ani MacKinnon. 

Hodgson se druhé branky dočkal ve 25. minutě, kdy zakončil tvrdou a přesnou střelou rychlý protiútok. Kanaďané měli řadu dalších slibných příležitostí, třetí gól ale vstřelili až ve třetí části. Postaral se o něj pohotově dorážející Read.

Útočník Philadelphie dal ve 44. minutě i čtvrtou branku Kanady, když překonal Galbraitha po rychlém přečíslení dokonce v oslabení. "To pro nás byla velká rána. Pak už bylo těžké dostat se zpět do zápasu," přiznal útočník Jannik Hansen.

O osudu zápasu bylo rozhodnuto. Kanada nakonec přidala ještě dvě branky. Dánský kapitán Green tak nebude na své rekordní 257. utkání v reprezentačním dresu rád vzpomínat. "Je to pro nás velké vítězství. V základní skupině jsme na tom dobře. To je jediné, o čem se teď můžeme bavit," uvedl kanadský útočník Troy Brouwer.

Kanada – Dánsko 6:1 (1:1, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Hodgson (Kadri, Ellis), 26. Hodgson, 42. Read (Turris, Chimera), 44. Read (Turris, Myers), 49. Huberdeau (Rielly, Ellis), 51. Hodgson (Garrison, Kadri)  10. N. Jensen (Madsen, Staal). Rozhodčí: Dremelj (Slovin.), Šindler (ČR) – Puolakka (Fin.), Raming (Rus.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 083.

Sestavy:

Kanada: Scrivens – Bieksa, Garrison, Myers, Coburn, Gudbranson, Ellis, Rielly – MacKinnon, B. Schenn, Burrows – Read, Turris, Chimera – Kadri, Brouwer, Hodgson – Ward, Monahan, Huberdeau – Scheifele. Trenéři: Dave Tippett.

Dánsko: Galbraith – Larsen, Lassen, O. Lauridsen, Kristensen, Bruggisser, J. B. Jensen, M. Lauridsen – M. Poulsen, Green, Christensen – N. Jensen, Staal, Madsen – Boedker, Spelling, Hansen – Storm, J. Jensen, Bjorkstrand. Trenér: Jan Karlsson.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články