Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Českou soupisku na MS doplní útočník Vondrka

Minsk – Soupisku českých hokejistů na mistrovství světa v Minsku doplní před sobotním utkáním s Dánskem útočník Michal Vondrka. Trenér Vladimír Růžička tak zaplní předposlední volné místo pro hráče v poli. Vedle dvou brankářů a osmi obránců, z nichž pro zraněného Romana Poláka skončil turnaj po prvním zápase, bude zapsáno třináct útočníků.

Michal Vondrka
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Mimo soupisku zůstávají třetí brankář Pavel Francouz, obránce Lukáš Kovář a útočník Martin Růžička. Dosavadní opora Třince, která bude v nadcházející sezoně hrát KHL v Čeljabinsku, však může do pátého českého zápasu v základní skupině také zasáhnout.

Na tréninku chyběli zdravotně indisponovaní Tomáš Hertl, Vladimír Sobotka a Jiří Hudler. "Kdyby nemohli v sobotu hrát, dopsal bych i Martina Růžičku," řekl reprezentační kouč. Po střevních potížích, které sužovaly zhruba polovinu českého týmu, i nachlazení některých hráčů měl kromě tria útočníků na dnešním tréninku kompletní kádr.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondrka dopsán na soupisku, Hertlův stav se lepší

Sobotka doléčuje chřipku, která jej postihla po předchozích střevních potížích. Ty trápily výrazně Hertla a nově ulehl do postele Hudler. "Dostal virózu. Včera večer měl teplotu, dostal krátkodobá antibiotika. Je to podobné jako u Vládi Sobotky. Ten už je lepší, ale úplně v pořádku ještě není. Tomáš Hertl se dává do pořádku, už nemá průjem, ale bolí ho žaludek. Zůstal na hotelu, má dietu. Uvidíme," řekl lékař českého týmu Tomáš Vyskočil.

O startu marodů se bude rozhodovat až ráno před zápasem. "Musí si říct hlavně kluci. Kdyby nebyli schopni hrát, musíme napsat dva útočníky, to už není na co čekat," uvedl Růžička. Sestavu na sobotní duel s Dánskem bude dávat dohromady až podle toho, jak na tom nemocní hráči budou.

Všichni hráči připravení do hry by měli ráno absolvovat rozbruslení. "I když je zápas dřív, aby byli na ledě ti kluci, kteří nebyli dva dny. Pak uvidíme, jak v neděli," prohlásil kouč.

Růžička měl při tréninku i speciální debatu s obránci. "Hodně jsem je přátelsky povzbudil," komentoval svůj proslov. "Myslím si, že už máme za sebou dost zápasů na to, aby shodili nervozitu. S výjimkou Ondry Němce jsou všichni na prvním mistrovství světa, nejsou vůbec špatní a jde jen o to, aby prodávali to, co umí. Aby nebyli tak zakřiknutí," řekl Růžička.

"Říkal jsem, že už je na čase, abychom hráli jednoduchý hokej zezadu a nevymýšleli jsme pořád nějaké křížné nahrávky a soupeři nenabízeli takové šance," prohlásil kouč. "Není na co čekat. Máme před sebou zápasy, které budou rozhodovat, a musíme si to všichni uvědomit. Máme Dánsko, pak Norsko. Musíme to hlavně uhrát, hrát maximum a přidat oproti Itálii. Proti ní to určitě nebylo ono," dodal Růžička. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články