Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Češi za sebou mají první trénink, Jágr nastupoval se Sobotkou a Klepišem

Minsk - Po příletu do Minsku absolvovali čeští hokejisté svůj první trénink. Jaromír Jágr se při něm objevoval na ledě s Vladimírem Sobotkou a Jakubem Klepišem. Trenéři naopak na soupisku zatím nezařadí útočníky Martina Růžičku, Lukáše Kašpara, Michala Vondrku, Milana Gulaše, obránce Michala Jordána a brankáře Pavla Francouze. Růžička už po zveřejnění širší nominace prohlásil, že před úvodním zápasem zapíše na soupisku dva brankáře, sedm obránců a dvanáct útočníků.

Ilustrační foto

Po zdravotních potížích, které měli před odletem, v Minsku trénovali i Jaromír Jágr, Roman Červenka a Roman Polák. "Všichni jsou v pořádku," informoval kouč Růžička. Jágr na večerní přípravě v Areně Čižovka vytvořil útočnou trojici s Vladimírem Sobotkou a Jakubem Klepišem. "Vláďa Sobotka je hodně kvalitní centr, je dobrý dopředu a také vynikající dozadu. Je výborný na buly. Zatím to stavíme takhle a uvidíme, jak se to vyvine dál," dodal Růžička.

"Měli jsme první trénink ve složení, jak by to asi mělo vypadat, ale během turnaje se to může změnit. Chceme hrát na čtyři útoky, víceméně budou dostávat prostor všichni hráči. Komu to půjde víc, bude v zápase mít víc prostoru," řekl Růžička. "Lajny by mohly být takové vyrovnané, uvidíme v zápasech, je to těžké říct z tréninku."

V přesilovkových formacích v tréninku chodil na led se Sobotkovou formací a bekem Ondřejem Němcem Hertl, v další se sehrávali beci Petr Zámorský, Martin Ševc a útočníci Červenka, Kovář a Hudler. "Až zápas nás prověří, v polovině zápasu může být všechno jinak," doplnil Růžička. Trenér má k dispozici v přípravě více než polovinu defenzivy, která začne turnaj. "Musí si to nějak sednout. Doufám, že to sedne v prvním zápase i brankáři Sašovi Salákovi," dodal.

Český tým přiletěl do Minsku po poledni a před tréninkem se zabydlel. "Všechno je pěkné. Hotel, zázemí perfektní. Máme klid, jsou velké pokoje, kluci spokojení. Cesta na stadion je trošičku delší, asi kolem pětadvaceti minut. Jezdíme s policejním doprovodem," podotkl Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi absolvovali v Minsku první trénink

V podvečer před tréninkem hokejisté poznali i prostředí a kabinu, v které budou trávit celou základní skupinu. "Kabina pro hráče je obrovská a je tam dalších pět kabinek, kde máme zázemí pro fyzioterapeuty, pro doktory a menší převlíkárnu pro kluky. Super, když to srovnám s rokem 2009 ve Švýcarsku, tak to byla kabinečka. I stadion je připravený a teď nezbývá nic než do toho šlápnout," dodal Růžička.

Český tým trénoval v tomto složení: Salák, Jakub Kovář, Francouz - Němec, Kindl, R. Polák, Ševc, Zámorský, Kolář II, Jordán, Vitásek - Jágr, Sobotka, Klepiš - Hertl, Červenka, Rolinek - Sekáč, Jan Kovář, Hudler - Petružálek, Novotný, Zaťovič - Martin Růžička, Kašpar, Vondrka, Gulaš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články