Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Češi jdou na Itálii, Sobotka hrát nebude

Minsk – Sérii zápasů proti papírově slabším soupeřům načne česká reprezentace proti Itálii. A potřebuje vydolovat co nejvíce bodů. Po utkáních se Slovenskem, Švédskem a Kanadou má totiž na kontě body tři, nadcházející čtyřboj bude důležitý vůbec k postupu do čtvrtfinále, stejně tak k co nejlepší pozici pro play-off. Proti týmu z Apeninského poloostrova však bude Vladimír Růžička postrádat Vladimíra Sobotku, jenž je nachlazený. Zápas sledujte živě od 15:15 na ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a Martin Hosták.

Itálie - ČR
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"My to musíme uhrát. Když všechny čtyři zvládneme, tak bychom mohli jít ze třetího místa. Nechceme ze čtvrtého, protože jsme přesvědčení, že druhou skupinu vyhrají Rusové," řekl Růžička, jenž se chce vyhnout ve čtvrtfinále sborné.

Samostatná česká reprezentace se s Itálií utkala zatím sedmkrát a pokaždé vyhrála. Naposledy na světovém šampionátu v roce 2012 ve Stockholmu, kde zvítězila 6:0. Ze současných hráčů české soupisky u toho byli jen obránce Ondřej Němec a útočníci Jiří Novotný a Jakub Petružálek.

"Už to ale není tak, že přijedete na mistrovství světa a dáte Itálii deset gólů. Jsou to dobré týmy. Co jsme viděli, tak hodně bruslí. Jdou výkonnostně nahoru a bude to normálně těžký zápas," řekl Němec.

Podle kapitána Tomáše Rolinka nesmí tým soupeře podcenit. "Teprve budeme mít video, ale znám jejich výsledky, porazili Francii. Ale když soupeře nepodceníme, budeme hrát agresivně a bojovat, taky bychom je měli přehrát, protože kvalita na naší straně je," uvedl.

"Největší problém by byl, kdybychom je podcenili a vstoupili do zápasu chladně. To by se nám mohlo vymstít. Nechci, aby to svádělo k tomu, že jdeme proti Itálii, relativně outsiderovi," řekl Rolinek, který bude apelovat na mužstvo, aby podobné myšlenky v hlavě nemělo.

"Každý od nás čeká tři body a musíme hrát od první do poslední minuty naplno. Mohou nás porazit jen tehdy, když k tomu přistoupíme laxně a budeme si myslet, že máme zápas předem vyhraný," dodal Rolinek.

Českému týmu bude v zápase chybět kvůli nachlazení Vladimír Sobotka, jenž měl nastoupit v prvním útoku s Jaromírem Jágrem a Tomášem Hertlem. Šestadvacetiletý centr St. Louis absolvoval ranní rozbruslení, není ale natolik fit, aby nastoupil.

"Nakonec pro něj přijelo auto a bude se raději léčit na hotelu, aby byl v pořádku," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. "Budeme hrát na jedenáct útočníků," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články