Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Češi hrají důležitý zápas s Dánskem o pozici pro čtvrtfinále

Minsk – S Alexandrem Salákem v brance nastoupí čeští hokejisté proti Dánsku. Bojovat budou nejen proti soupeři, ale i proti dozvukům zdravotních potíží. Přesto věří, že jsou střevní problémy a nachlazení pryč a že výhrou nakročí do čtvrtfinále. Do zápasu nezasáhne jen Tomáš Hertl. Utkání sledujte živě od 15:15 na programu ČT sport a našem webu, komentují Robert Záruba a David Pospíšil.

"Potřebujeme, aby se kluci dali dohromady. Je to takové nepříjemné, ale nedá se nic dělat. Na to se vymlouvat nemůžeme. Čekají nás zápasy a musíme to hrát s těmi, kteří budou zdraví," řekl Růžička. Potíže postihly přibližně polovinu týmu. Otazníky zůstávají především nad složením útoků. Češi nastoupí bez nemocného útočníka Tomáš Hertla. Vladimír Sobotka a Jiří Hudler by měli hrát.

"Byli se sklouznout a uvidíme, co řeknou, až budeme odjíždět na utkání. Ale snad nastoupí. Nově jsme zařadili do sestavy Vondrku," prohlásil asistent trenéra Ondřej Weissmann. "Hertlovi bylo pořád špatně a navíc ho začalo bolet v krku. Antibiotika kvůli střevní infekci nemá. Dneska určitě nenastoupí," řekl lékař českého týmu Tomáš Vyskočil.

Je nám líto, video expirovalo.
Na rozbruslení před utkáním s Dány nechyběl Sobotka

Naopak nově bude mít kouč k dispozici na soupisku doplněného forvarda Michala Vondrku, v případě přetrvávajících potíží ofenzivních hráčů je pravděpodobné, že poslední volné místo v poli zaujme i další útočník Martin Růžička. Pokud nebudou marodi fit, je možné, že český tým nastoupí v takovém složení útoků, v jakém v pátek trénoval: Jágr, Červenka, Rolinek – Vondrka, Klepiš, Zaťovič – Martin Růžička, Novotný, Sekáč – Petružálek, Jan Kovář.

"Uvidíme pole toho, jak to bude vypadat na rozbruslení. Dáme sestavu nějak dohromady. Musí si říct hlavně (nemocní) kluci, jak na tom budou," doplnil Růžička. Česká reprezentace se utkala s Dánskem sedmkrát a pokaždé vyhrála. Obě reprezentace se potkaly před pěti týdny v Děčíně, kde Češi vyhráli 4:0 a 2:0, ale kádry se obměnily.

Z českého jsou na soupisce v Minsku jen útočníci Jakub Petružálek, Michal Vondrka, Martin Zaťovič a obránce Ondřej Vitásek, chytali Salákovi náhradníci Jakub Kovář a zatím nezapsaný třetí gólman Pavel Francouz. V sestavě byl i bek Lukáš Kovář, který také není na soupisce. V týmu Dánska může zasáhnout devět účastníků soubojů v Děčíně.

Teď už ale má švédský trenér Dánů Jan Karlsson k dispozici čtyři posily z NHL – útočníky Jannika Hansena a Nicklase Jensena z Vancouveru a Mikkela Boedkera z Phoenixu a obránce Philipa Larsena z Edmontonu. A navíc v defenzivě dva hráče z nižší AHL – Olivera Lauridsena z farmy Philadelphie v Adirondacku a jeho bratra Markuse ze záložního týmu Colorada v Lake Erie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články