Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Celé Bělorusko bude žít hokejem, ujišťuje expert ČT Marek Sýkora

Minsk – Expertem České televize pro letošní světový šampionát je Marek Sýkora. Trenér, který dovedl dva různé týmy do finále české extraligy – v roce 1992 Plzeň a v roce 1994 Pardubice –, má bohaté zkušenosti s trénováním v Dinamu Minsk. Znalec tamního prostředí věří, že návštěvnosti budou výborné.

Je nám líto, video expirovalo.
Expertem ČT pro MS v hokeji je Marek Sýkora

"Je třeba oddělit Minsk a Bělorusko. Minsk je úžasné město, Bělorusko je trochu stranou. Nicméně Bělorusové fandí. Věřím, že budou jezdit na zápasy. Stejně tak jezdili i na play-off, které jsme hráli s Dinamem Minsk," řekl Sýkora, který se v běloruské metropoli loučil s aktivním účinkováním u hokeje jako konzultant.

"Minsk a celé Bělorusko bude hokejem žít. Je to samotný začátek, bude to gradovat. Bylo by dobře, kdyby Bělorusové hráli dobře. Šampionátu by to prospělo," dodal mimo jiné dlouholetý hráč plzeňského klubu.

Sýkora je přesvědčen, že i organizace bude šlapat dobře. "Už to, že prezident Lukašenko je náruživý hokejista – věřím, že to bude dokonale připraveno," zdůraznil.

Naděje na vyšší návštěvy - Dinamo Minsk

Minulá dvě mistrovství neoplývala příliš živou atmosférou. Ve Stockholmu i Helsinkách zely většinou tribuny prázdnotou. Pohled na návštěvnost klubů za tuto sezonu podle IIHF napovídá, že by situace v Bělorusku mohla být výrazně lepší. Dinamu Minsk patří šesté místo, chodí na něj v průměru bezmála 16 a půl tisíce diváků.

"Neskromně říkám, že na tom mám svou zásluhu. Už první rok mého působení tady začaly návštěvy na šesti tisících. V závěru sezony chodilo i 15 tisíc a přetrvalo to do další sezony," dodal Sýkora.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články