Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bylo to hodně těžké, přiznal po premiéře na MS Malkin

Minsk - Jevgenij Malkin se svým výkonem v prvním zápase na mistrovství světa příliš spokojen nebyl. Sborná i tak porazila Bělorusko 2:1 a základní část turnaje zakončila sedmou výhrou. Hvězda Pittsburghu, která do Minsku dorazila v pondělí, věří, že v dalších utkáních bude hrát lépe.

"Upřímně řečeno, bylo to hodně těžké," přiznal Malkin. Sedmadvacetiletý centr strávil na ledě 14:44 minuty a podle oficiálních statistik jednou vystřelil na branku. Po srážce s ním musel ze zápasu odstoupit brankář Vitalij Koval, pro kterého tím turnaj kvůli zranění skončil.

"Hlavně první třetina byla složitá. Pak jsem se do toho celkem dostal. Hrál jsem s dobrými hráči a vytvářeli jsme si šance. Jen je škoda, že jsme nedali gól," litoval Malkin, který nastupoval v druhém útoku s Viktorem Tichonovem a Nikolajem Kuljominem. "Kouknu se na video, probereme to a myslím, že v příštím zápase to bude snazší," řekl vítěz Stanleyova poháru z roku 2009.

"Nikdo nehrál na půl plynu"

Hlavní podle něj bylo, že Rusko i posedmé na šampionátu vyhrálo. "Důležité bylo, že jsme tomu všichni dali sto procent. Nikdo nehrál na půl plynu. Snažili jsme se, i když to byla dřina. V hale bylo teplo a dusno, led nebyl moc kvalitní," podotkl Malkin.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Bělorusko

Rusko se ve čtvrtfinále utká s Francií, která je největším překvapením šampionátu. "Přijeli jsme sem vyhrát, takže musíme porazit každého. Nevybíráme si, s kým budeme hrát. Podíváme se na video a připravíme se na ně. Zatím jsme splnili jeden úkol, vyhrát skupinu. Teď to musíme potvrdit, jít do dalšího zápasu a vyhrát," dodal Malkin, který má ve své sbírce zlatou medaili ze šampionátu v roce 2012.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články