Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Američané si s Ruskem ani neškrtli, prohráli 1:6

Minsk - Jeden z vrcholů skupiny B, zápas Ruska se Spojenými státy, vyzněl jednoznačně pro Ovečkina a spol. Rusové od samotného začátku na ledě předváděli jasnou dominanci, o výhře rozhodli během druhé třetiny, po které vedli už 6:1. Třetí třetina se dohrávala spíše z povinnosti, Rusko si sůj náskok pohlídalo a došlo k zaslouženému vítězství, díky kterému vede bez prohry svou skupinu.

Rusko - USA
zdroj: ČTK/AP

Rusové do zápasu vlétli velice aktivně a s Amerikou se vůbec nepárali. Nejdříve se v sedmé minutě trefil Kuljomin, v závěru první dvacetiminutovky fauloval DeKeyser unikajícího Ovečkina, který následně nařízený trestný nájezd s přehledem proměnil.

"V takových chvílích je to vždy padesát na padesát. Viděl jsem, že je vyjetý (z branky) a důležité bylo, že mi puk nepřeskočil hokejku, když jsem si ho dával na bekhend," řekl Ovečkin, který překonal Thomase "blafákem" do bekhendu.

Začátek druhé třetiny nabídl dva slepené góly. Nejprve zvýšil po perfektní přihrávce Tichonov, v zápětí snížil Abdelkader. Rusy však inkasovaný gól nezbrzdil. Třígólové vedení si po deseti minutách vzali zpět. Dadonov se snažil prosadit z otočky, puk se přes zlomenou hůl odrazil ke Kuzněcovovi, který neměl větší problémy překonat ležícího Thomase.

Mladý americký tým působil dost bezradně. Na optimismu hráčům nepřidal ani další bleskový gól. Přesně dvě minuty po předchozím gólu přihrával zpoza branky Tichonov, Plotnikov napálil puk mezi Thomasovy betony, který po páté obdržené brance přepustil místo Leggiovi.

Zbytek druhé třetiny přinesl tři vyloučení, ale zároveň žádnou větší šanci. Už se zdálo, že se v klidu dohraje, minutu před koncem však Američané na modré hrubě chybovali a Rusové se řítili tři na nikoho. Až tréninkový "ťukec" završil druhým gólem v zápase Tichonov.

Třetí třetina již mnoho zajímavého nepřinesla. Rusové měli nahráno a zápas se víceméně dohrával. Američané z poklidnějšího děje vydolovali pouze šance Abdelkadera a Stapletona, Sborná si však luxusní vedení bez větších problémů podržela a porazila Spojené státy 6:1.

Rusko - USA 6:1 (2:0, 4:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Kuljomin (Medveděv, Anisimov), 19. Ovečkin z trest. střílení, 21. Tichonov (Ovečkin, Plotnikov), 30. Kuzněcov (Dadonov), 32. Plotnikov (Tichonov), 40. Tichonov (Ovečkin) - 21. Abdelkader (Petry). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler (oba ČR) - Carlson (Kan.), Dehaen (Fr.). Vyloučení: 8:6. Bez využití. Diváci: 14.124.

Rusko: Vasilevskij - Denisov, Orlov, Medveděv, Kutuzov, Jakovlev, Bělov, Zubarev, Čudinov - Plotnikov, Tichonov, Ovečkin - Kuljomin, Anisimov, Širokov - Kuzněcov, Burmistrov, Dadonov - Zaripov, Kalinin. Trenér: Oleg Znarok.

USA: Thomas (32. Leggio) - Trouba, Dekeyser, Jones, McCabe, Petry, Gardiner, Donovan - K. Hayes, Gaudreau, Abdelkader - Johnson, Nelson, Smith - Stapleton, Wingels, Mueller - J. Hayes, McDonald, Shore - Miele. Trenér: Peter Laviolette.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články