Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Zlatí hoši skákali na střeše autobusu a měli dlouhou noc. Piva už nepočítám, hlásil Kempný

Po čtrnácti letech bylo Staroměstské náměstí ve varu díky mistrům světa. Zlatí čeští hokejisté vystoupili na pódium, aby poděkovali věrným fanouškům za podporu při cestě za titulem. Někteří ani nedohlédli na konec davu. Po náročných oslavách přímo po finále je čeká další divoká noc.

Čeští hokejisté v čele s Davidem Pastrňákem oslavují titul mistrů světa
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Odhadem bylo na náměstí spjatém s českými hokejovými úspěchy přes patnáct tisíc lidí. "Výborný, vždyť ani nevíte, kde to končí. Maximálně si to užíváme a tohle se jen tak neopakuje," rozplýval se útočník Daniel Voženílek. "Tohle je něco neskutečného. Atmosféra neuvěřitelná, všichni si toho vážíme," promluvil i kapitán Roman Červenka.

Mezi novináře přišlo pět statečných, kteří byli ochotní zhodnotit oslavy. Mezi nimi i tvrďák na ledě Radko Gudas. "To je to, co jsem si vždycky přál, když jsem hrál na ulici nebo před barákem. Neuvěřitelné, nejde to popsat slovy. Tohle se naskytne jednou za život."

Gudasův kolega z obrany Michal Kempný sice získal s Washingtonem v NHL Stanley Cup, ale oslavy titulu mistrů světa staví ještě nad to. "V životě jsem nic takového nezažil, nedokážu to popsat slovy. Moc děkujeme za podporu, kterou máme a kterou jsem dostávali po celou dobu turnaje. Znovu jsme dokázali, že Česko je hokejový národ, dokázal se spojit zase na nějakou dobu. Tohle je nejvíc," hlásil Kempný.

Dlouhá noc

Hit Dlouhá noc od Heleny Vondráčkové a kruhy pod očima některých hráčů vše vystihoval. "Chvilku jsme si pospali, šli jsme do postele okolo osmé ráno. Pár hodin jsme zvládli," prozradil Voženílek. "Já jsem si pak šel lehnout. Díky tomu, že mám tu zkušenost," culil se Červenka a připomněl čtrnáct let staré oslavy zlata z roku 2010.

Je nám líto, video expirovalo.
Červenkovo a Pastrňákovo poděkování fanouškům na Staroměstském náměstí

Kdysi čtyřiadvacetiletý útočník byl při poslední "párty na Staromáku" jeden z mladších. "Řekl bych, že je to méně náročné pro mě než minule. S tím věkem, nemůžeš to přehánět už, ale lidé nás sem dotáhli, musíme jim to vrátit," dodal český kapitán.

"Nikdo z nás se moc nevyspal. Atmosféra je neskutečná. Česko se stmelilo do jedné party a není to jen o týmu, ale o fanoušcích. Je to neuvěřitelné," řekl forvard Martin Nečas.

Jindy rozdává bodyčeky a rány, při oslavách už později Gudas ve vůdčí roli nebyl. "Neměl jsem moc sil na rozdávání. Teď máme druhý den trochu víc sil, nemuseli jsme hrát žádného Švýcara," usmíval se vousatý bek.

Střecha autobusu dostala zabrat

Ještě než hráči vyskočili na pódium, vyskočili na střechu autobusu. Tento odvážný nápad naštěstí skončil bez zranění a hokejisty si fanoušci museli sami zavolat. "Byly tam špatné nápady, že rozbijeme okno a podobně. Nakonec jsme vylezli nahoru a tohle je euforie. Užíváme si to. Vyšlo to dobře, nikdo nespadl a jsme rádi," řekl Nečas.

Pondělí bylo ve znamení oslav s fanoušky na náměstí, nyní čeká tým ještě pár dní program uvnitř týmu a ve čtvrtek oficialita na Hradu. Hokejisté se setkají s prezidentem Petrem Pavlem. "Máme jít za premiérem a prezidentem, tak nějaký program je, ale co přinesou další dny, nevím. Zatím to pořád nechápu, nějak to probíhá, ale neskutečné, co tady všichni kluci předvedli, a jen musím smeknout klobouk před celým týmem," uvedl Voženílek.

Alkohol se pil ve velkém a ještě bude. "Piva už nepočítám. Bylo toho dost, ale tohle v životě nezapomenu. Pro mě je to neskutečný zážitek a jsem vděčný, že můžu být součástí takového týmu, který jsme tady měli. Chci si to užít do plného doušku," uzavřel Kempný.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články