Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Norové nemilosrdně trestali chyby Britů a na jejich úkor se zachránili mezi elitou

Přímý souboj o udržení v elitní skupině mistrovství světa vyzněl jednoznačně ve prospěch hokejistů Norska. V pražské O2 areně totiž porazili Velkou Británii 5:2 a zajistili si záchranu. Sestup do nižší divize naopak nemine reprezentaci z ostrovů, která ani v šestém utkání na šampionátu nedokázala bodovat. Gólem a dvěma asistencemi zazářil Michael Brandsegg-Nygard, dvakrát skóroval talentovaný útočník Eskild Bakke Olsen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Velká Británie – Norsko

Velkou Británii a poslední tým ze skupiny B v Ostravě nahradí za rok na šampionátu ve Švédsku a Dánsku hokejisté Slovinska a Maďarska. Britové před úterním závěrečným soubojem s Rakouskem ztrácejí na Nory šest bodů.

Gólová smršť v úvodní třetině

Norové o osudu utkání rychle rozhodli a už v čase 12:25 vedli 3:0. Skóre otevřel v 5. minutě Markus Vikingstad, který před gólmanem Jacksonem Whistlem tečoval střelu Maxe Krogdahla od modré. Za 132 sekund zachytil Patrick Thoresen chybnou rozehrávku Roberta Lachowitze, z pravého kruhu překonal Whistla střelou na vyrážečku a třetí "hřebíček" zasadil britskému týmu Bakke Olsen, jenž si našel ideální chvíli na zakončení a poslal puk do odkryté branky.

Po 78 vteřinách druhé části navíc potrestali Seveřané vyloučení Joshe Batche z konce úvodní části a upravili už na 4:0. Souhru Matse Zuccarella s Thoresenem zakončil z levého kruhu Brandsegg-Nygard. Britové se dočkali snížení krátce nato, rovněž v početní výhodě, když přihrávku Roberta Dowda proměnil z pozice mezi kruhy Brett Perlini.

Statistiky utkání Velká Británie – Norsko
zdroj: wisehockey.com

V čase 44:36 po dalším zaváhání Britů v defenzivě ještě Whistle vyrazil bekhendový pokus Brandsegga-Nygarda u levé tyče, ale na dorážku Bakkeho Olsena už nestačil. Konečný výsledek poté upravil Ollie Betteridge, který bekhendem překonal Henrika Haukelanda.

Velká Británie – Norsko 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Perlini (Dowd, O'Connor), 48. Betteridge (Lake, Mosey) – 5. Vikingstad (Krogdahl, Engebraten), 7. P. Thoresen, 13. E. Olsen (N. Steen, Brandsegg-Nygard), 22. Brandsegg-Nygard (P. Thoresen, Zuccarello), 45. Bakke Olsen (Brandsegg-Nygard). Rozhodčí: Rozhodčí: Fraňo (ČR), Pearce (Kan.) – Ondráček (ČR), Zunde (Lot.). Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 13 679.

Velká Británie: Whistle – Halbert, Mosey, D. Phillips, O'Connor, M. Richardson, Ruopp, Sam Jones, Batch – Curran, Perlini, Kirk – Dowd , Neilson, Lake – Betteridge, Lachowicz, Norris – Duggan, Davies, Shudra – Critchlow. Trenér: P. Russell.
Norsko: Haukeland – Johannesen, Solberg, I. Hansen, Kaasastul, Engebraten, Krogdahl, Hurröd – Martinsen, P. Thoresen, Zuccarello – T. Olsen, Vikingstad, Berg Paulsen – Rönnild, H. Ö. Salsten, E. Ö. Salsten – Brandsegg-Nygard, Bakke Olsen, N. Steen – Pettersen. Trenér: T. Johansson.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články