Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

SESTŘIH: Švédsko převálcovalo Lotyšsko a v turnaji je nadále neporažené

Ani Lotyšsko nenalezlo recept proti švédské hře. Švédští hráči naopak dokázali třemi brankami v rozmezí šestadvaceti vteřin přepsat historické tabulky a po výhře 7:2 si připisují další tři body v ostravské skupině. 

"Bylo skvělé, že jsme dokázali takhle rychle odskočit a strhnout zápas na svou stranu," řekl Zetterlund s úsměvem po utkání. Tři góly vstřelené za 26 sekund je nový rekord MS. "Už se mi v sezoně podařilo skórovat dvakrát během jednoho střídání. Do druhé třetiny jsme nevstoupili dobře, takže bylo důležité, že jsme se prosadili rychle za sebou a pak už jsme zápas kontrolovali," řekl čtyřiadvacetiletý útočník.

Lotyšsko na loňském šampionátu vyřadilo Švédy ve čtvrtfinále, tentokrát se jim ale favorita zaskočit nepodařilo. Seveřané se dostali do vedení v 5. minutě, kdy se přesně k tyči trefil Dahlin. O dvě minuty později přidal další trefu jeho parťák ve třetí obranné dvojici Brodin. Snížit mohl Jaks, trefil ale tyč.

Na přelomu první a druhé části Lotyši přežili první oslabení a poté se jim v rozmezí 23 sekund podařilo vyrovnat. Nejprve snížil svým čtvrtým gólem na turnaji Daugavinš, vzápětí si Mamčicsovu střelu srazil bruslí do vlastní branky Brodin.

Následně Švédové přišli o Dahlina, který za faul na Egleho putoval předčasně do kabin. Lotyši ale zkrácenou přesilovku nevyužili a Švédsko následně bleskově zápas rozhodlo. Nejprve se dvakrát v rozmezí 17 sekund prosadil Zetterlund, o dalších devět sekund později Merzlikinse překonal Eriksson Ek.

Lotyši se pokusili zastavit nápor soupeře oddechovým časem, dvě minuty po jeho skončení se ale trefil od modré čáry Pettersson. Místo Merzlikinse pak nastoupil Vitols. Snížit mohl Indrašis, Gustavssonovi ale opět pomohla branková konstrukce.

Ve třetí části Švédové nevyužili 70 sekund dlouhou přesilovou hru, Eriksson Ek trefil tyč. Nakonec se ale sedmé branky dočkali. Krátce před koncem duelu se prosadil Marcus Johansson.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články