Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

SESTŘIH: Bronz si z Prahy odvezou Švédové, vítězství zařídil dvougólový Grundström

Švédové mají po šesti letech další medaili z mistrovství světa. Hvězdný výběr Tre Kronor porazil v souboji o třetí místo Kanadu 4:2. Nerozhodný stav zlomil ve třetí třetině Carl Grundström. Šampionát vyvrcholí finálovým duelem, utkání Švýcarsko – Česko sledujte s předzápasovým studiem na ČT sport a ČT sport Plus od 19:30.

V souboji dvou zklamaných a herně nezaujatých týmů se nakonec radovali Švédové, kteří předvedli výsledkový obrat a v závěru rozhodli o těsné výhře.

Nejprve srovnal na 2:2 kapitán Erik Karlsson v 50. minutě a otočku dokonal o čtyři minuty později v utkání dvougólový Grundström, jenž překvapil kanadského brankáře Jordana Binningtona střelou od mantinelu. Pojistku přidal do prázdné brány Marcus Johansson.

Za Kanadu se gólově prosadili Dylan Cozens devátým gólem na turnaji a na průběžných 2:1 upravil Pierre-Luc Dubois. Asistenci si připsal také John Tavares, u kterého akce začala. Pro kapitána javorových listů to byl na turnaji už jedenáctý bod (2+9), čímž vyrovnal Cozensův výkon.

Švédové získali na světovém šampionátu první medaili od roku 2018, kdy byli v Dánsku zlatí. Naopak Kanaďané přišli o sérii cenných kovů, když vyšli po čtyřech ročnících naprázdno.

Mistrovství světa v hokeji – o 3. místo (Praha):

Švédsko – Kanada 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 13. Grundström (L. Johansson, Dahlin), 50. Karlsson (Burakovsky, M. Johansson), 54. Grundström, 60. M. Johansson (Brodin, Lundeström) – 23. Cozens (Oleksiak, Mangiapane), 45. Dubois (Hagel, Tavares). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), MacFarlane (USA) – Hynek, Ondráček (oba ČR). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 14 929.

Švédsko: Gustavsson – Heed, Hedman, Karlsson, Pettersson, Brodin, Dahlin – Kempe, Eriksson Ek, M. Johansson – Burakovsky, Holmberg, Raymond – Zetterlund, Lundeström, Olofsson – Frödén, L. Johansson, Grundström. Trenér: Hallam.

Kanada: Binnington – Parayko, Power, Oleksiak, Byram, Zellweger, Severson – Mercer, McBain, B. Tanev – Mangiapane, Cozens, Bunting – Guenther, Paul, McCann – Dubois, Tavares, Hagel – Bedard, Greig. Trenér: Tourigny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články