Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Užívám si nejlepší mistrovství, na němž jsem hrál, říká Nemec

Je mu teprve dvacet, ale je už na čtvrtém světovém šampionátu. Obránce slovenské hokejové reprezentace Šimon Nemec ale přijel poprvé jako hráč NHL a po vítězném utkání s týmem USA zadák New Jersey řekl, že si šampionát i díky podpoře fanoušků užívá. "Asi je to nejlepší turnaj ze všech čtyř, které jsem odehrál. Je to blízko domova a je tu super atmosféra. Může tady být moje rodina, přítelkyně. Užívám si to. Nejsme izolovaní, což je super," řekl Nemec.

Talentovaný bek debutoval na MS před třemi lety v Rize, kde se hrálo kvůli covidovým omezením bez diváků. "Navíc jsme byli izolovaní v hotelu, což bylo trochu na hlavu. Teď je to super, nechybí nám tady ani zábava. Na druhou stranu jsme ale profesionálové a vždy jsme připraveni na sto procent, což jsme ukázali," podotkl.

Nemec má za sebou průlomovou sezonu. Druhý muž draftu z roku 2022 odehrál za Devils v NHL 60 zápasů, což mu zvýšilo sebevědomí i pro MS. "Snažím se hrát stále svoji hru a cítím, že je to lepší. Nemusím se tolik bát o místo v týmu. Trenér mi důvěřuje a můžu hrát naplno," uvedl odchovanec Liptovského Mikuláše, který před dvěma lety pomohl Slovensku k zisku bronzových medailí na olympijských hrách v Pekingu.

Pohodu Nemec potvrdil i v utkání s USA, kdy se prosadil střelecky a podepsal se i pod vítězný gól Miloše Kelemena. Právě jeho střelu totiž bývalý útočník Mladé Boleslavi v prodloužení tečoval. "Když jsme loni hráli proti Kanadě, tak to pro mě bylo jiné, protože jsem ještě proti hráčům NHL nenastupoval. Teď už to pro mě byla běžná věc a možná i proto už proti nim hraji tak dobře," uvažoval nahlas slovenský bek.

Slováci vstoupili do šampionátu porážkou s Německem, poté ale zdolali Kazachstán a následně zaskočili Američany. "Proti Americe je to velké vítězství, nepodaří se nám to každý den. Slavit ale můžeme jen chvilku, pak se uklidníme a vyletíme na Poláky stejně jako na Kazachstán nebo na USA. Věřím, že opět vyhrajeme," dodal Nemec. Souboj s Polskem, do kterého půjdou jako velcí favorité, čeká Slováky ve středu večer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články