Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Smlouva v NHL? Koho to teď zajímá, řekl se zlatem na krku Nečas a popsal zranění

Po každém utkání v play-off mistrovství světa hlásil: "Ještě jsme neskočili." A měl pravdu. Martin Nečas si přivezl ze zámoří nejen herní formu, ale i víru ve zlatý úspěch v Praze. Po vítězství 2:0 ve finále nad Švýcarskem potvrdil, že dohrával sezonu se zraněním. Teď si chce užít oslavy a budoucnost v NHL neřeší.

Martin Nečas s fanoušky
zdroj: ČTK / AP autor: Petr David Josek

Zařadil se po bok slavných rodáků ze Žďáru nad Sázavou. Inspirací mu je zážitek starý čtrnáct let, když do jeho rodného města přivezli mistrovský pohár útočníci Petr Koukal, Petr Vampola a Tomáš Rolinek.

"Pro nás byli jako bohové. Všichni jsme k nim vzhlíželi, protože každý sleduje jak mistrovství a každý člověk si pustí televizi a kouká. K tomu spousta fanoušků mohla být v hale. Co k tomu říct, mám strašnou radost," hlásil Nečas po finále.

Po vypadnutí Caroliny z play-off měl hned v mysli domácí šampionát. "Díval jsem se i na předchozí zápasy, než jsem přijel. Cítíte tu energii a diváci nás poslali ke zlatu. Bude to moment, který si zapamatuju do konce života," řekl Nečas.

Na turnaji zapsal v pěti zápasech gól a šest asistencí. Byl to jeho velký turnaj, i když přijel se zpožděním. "Už jsem to tady řekl víckrát, že svůj nejlepší hokej hraju, když si ho užívám. Nehrál jsem za reprezentaci možná pět nebo šest let a to, že jsem byl schopen být tady, se všemi těmi kluky, s tímto týmem, je neuvěřitelné."

Nečasovi skončila v Carolině dvouletá smlouva na tři miliony dolarů ročně a po sezoně se stane chráněným volným hráčem. V zámoří se spekuluje, že Hurricanes s Nečasem už nepočítají.

Smlouva v NHL jde stranou

Český útočník na dotaz zámořských novinářů v mixzóně jen lakonicky odvětil na to, že nemá smlouvu, slovy: "Who cares?"

"Je to hezký, odmalička jsem pracoval na tom, abych se sem mohl dostat, a když teď byla šance... Nezáleží, jestli mám kontrakt, tohle je něco, co se neodmítá. Kdybych nejel a koukal teď na to v televizi, tak by mě to mrzelo. Tohle je věc, která se může stát jen jednou v životě," dodal Nečas.

Sezonu dohrával se zraněním, které ho ale nelimitovalo natolik, aby podával výborné výkony. "Měl jsem zlomený prst na noze a špatné žebro. Nebylo to něco, co by se mělo zhoršit. Pár prášků na bolest a byl jsem schopný jít do zápasu. Necítil jsem to pak v zápase. Když vás tady ti fanoušci povzbuzovali tak, že jsem na to zapomněl."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články