Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ČT Author Cup 2024

Sestřihy a momenty 6. dne: Češi překvapení nepřipustili. Tři body berou Němci, Slováci i Švýcaři

Nepříjemného soupeře udolali čeští hokejisté, když v poslední třetině rozhodli čtyřmi góly zápas s Dány. Němci přidali k výhře nad Slovenskem další, tentokrát rozebrali Lotyšsko do šroubku a dali jim osm gólů. Ve večerních zápasech favorité nezářili, ale uhráli, co potřebovali. Slováci porazili Polsko 4:0 a Švýcaři dali Britům o gól méně.

Německo – Lotyšsko
zdroj: Reuters autor: David W. Černý

Česko – Dánsko 7:4

Dominik Kubalík, Ondřej Palát a Jan Rutta, tři posily z NHL, se prosadili v gólové přestřelce s Dánskem a přispěli ke třetí výhře na domácím mistrovství světa. Svěřenci Radima Rulíka porazili Seveřany 7:4. Dánové udeřili první, Češi otočili na 3:1, ale rozhodli pak až v poslední části, kterou ovládli v poměru 4:2. Palát zapsal gól a asistenci a byl vyhlášen mužem utkání.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Česko – Dánsko

Německo – Lotyšsko 8:1

Německý hokejový tým slaví nečekaně vysoké vítězství nad Lotyšskem, které ve skupině B rozdrtil 8:1. Němci hráli prim od začátku střetnutí a hře zcela dominovali. V pořadí skupiny si náš západní soused polepšil na šest bodů.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Německo – Lotyšsko

Švýcarsko – Velká Británie 3:0

Přemožitelé českého týmu Švýcaři si připisují na mistrovství světa další vítězství. Švýcarský tým porazil Velkou Británii 3:0 a vede s jedenácti body tabulku "české" skupiny A.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Švýcarsko – Velká Británie

Slovensko – Polsko 4:0 

Po cenném skalpu Američanů si hokejisté Slovenska připsali na mistrovství světa další vítězství a poskočili na druhé místo ve skupině B. Tentokrát splnili úlohu favoritů, když v malém derby porazili Poláky 4:0. Gólem a dvěma asistencemi se blýskl kapitán Tomáš Tatar, dvakrát skóroval centr druhé formace Lukáš Cingel. Premiérové čisté konto na turnaji zaznamenal brankář Samuel Hlavaj.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Slovensko – Polsko

Hlavní zprávy

Nejčtenější články