Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sestřihy a momenty 5. dne: Rakouská superjízda i první vítězství Francouzů a Norů

Vypadalo to na poklidnou selanku, jenže ve třetí třetině utkání s Kanadou předvedli hokejisté Rakouska nevídanou záležitost v podobě pětigólového dotažení a srovnání na 6:6. Přestože Kanaďané pár sekund po začátku prodloužení dali rozhodující sedmý gól, Rakousko má na mistrovství světa bod proti velmoci, a to se počítá. V dalších utkáních si Francie připsala první vítězství, poprvé bodovali i Norové a Lotyšsko se radovalo v Ostravě už potřetí.

Radost hokejistů Rakouska
zdroj: Reuters

Kanada – Rakousko 7:6 v prodloužení

Rakušané před téměř patnácti tisíci diváky vstřelili tři góly v poslední desetiminutovce, celkově pět za třetinu, a dočkali se Praze prvního bodového zisku. Obhájci zlata poprvé na turnaji ztratili, přestože vedli po dvou třetinách 6:1. V čase 60:15 rozhodl o výhře favorita John Tavares.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – Rakousko

Polsko – Francie 2:4

Francouzi ve třetím utkání poprvé vyhráli a v tabulce skupiny B jsou se čtyřmi body pátí. Polsko na premiérové vítězství po postupu mezi elitu čeká, s jedním bodem je poslední. Dvěma góly se na francouzském triumfu podílel útočník Justin Addamo, který nastoupil poprvé. V polské brance si v průběhu zápasu odbyl premiéru český rodák Tomáš Fučík, který teprve minulý týden obdržel polský pas.

Dánsko – Norsko 0:2

První body si na turnaji připsali Norové. V čase 27:45 rozhodl Michael Brandsegg-Nygard a deset sekund před koncem pečetil výsledek 2:0 proti Dánům při power-play do prázdné branky Eirik Östrem Salsten. Brankář Henrik Haukeland udržel díky 24 úspěšným zákrokům čisté konto. Dánové si připsali ve třetím zápase druhou porážku.

Kazachstán – Lotyšsko 0:2

Lotyšsku to na MS pálí, zvítězilo už potřetí, poprvé však za tři body. Obhájci bronzových medailí jsou ve skupině B druzí. Lotyši se proti Kazachstáncům dvakrát prosadili ve druhé třetině zásluhou Robertse Bukartse a Egleho, čisté konto udržel při svém prvním startu na turnaji Kristers Gudlevskis.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kazachstán – Lotyšsko

Hlavní zprávy

Nejčtenější články