Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

SESTŘIH: Švédská rolba opět zametala. Němcům scházel elán i střely

Švédští reprezentanti zůstávají jako jediní v ostravské skupině nadále bez ztráty bodu. Ve třetím utkání mistrovství světa navázali hráči Tre Krone na svoji střeleckou pohodu a s Němci si poradili hladce 6:1. O jedinou branku německého týmu se postaral po úvodním nátlaku ve třetí třetině Leo Pföderl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo – Švédsko

Němci, obhájci stříbrných medailí, si připsali druhou prohru a s třemi body jsou šestí. Švédové rozhodli o své výhře již v první třetině, ve které si vypracovali tříbrankové vedení. Gólem a dvěma asistencemi se pod úspěch podepsal útočník André Burakovsky.

"Od začátku jsme za to správně vzali. Soupeři jsme nedali žádný prostor a hráli jsme celých 60 minut, čímž jsme si v útoku vytvořili spoustu šancí," pochvaloval si po utkání obránce Rasmus Dahlin. "Máme tady opravdu dobrý tým. Silné obránce a šikovné útočníky. Bojujeme jeden za druhého a jsme tu proto, abychom vyhrávali a užili si legraci," doplnil bek Buffala.

Seveřanům se vydařil vstup do utkání, již ve 3. minutě otevřel skóre přesnou střelou kapitán Karlsson. Švédové měli převahu a brankář Grubauer byl v permanenci. Podruhé inkasoval v 15. minutě, kdy jej překonal Pettersson. V závěru první třetiny byl vyloučený Peterka a Švédsko úvodní přesilovku bleskově využilo. Tři sekundy před přestávkou se prosadil Olofsson.

Hned na začátku druhé části Němci přežili další oslabení, ve 25. minutě ale Švédsko přidalo další branku, když Grundström tečoval Dahlinovu střelu. Až poté si první šanci vypracovali Němci, s Peterkovým nájezdem si ale Ersson poradil. Opět se tak prosadili Švédové: Grubauerovo zaváhání potrestal Burakovsky.

Gólman Seattlu následně svou chybu několikrát odčinil, jeho spoluhráči, mezi nimiž byl poprvé i útočník Chicaga Lukas Reichel, však směrem do útoku moc nebezpeční nebyli.

Ve třetí části, do které místo Grubauera nastoupil Niederberger, se jim ale přece jen podařilo snížit. Erssona o možné čisté konto připravil Pföderl. V poklidu hrající Švédy to ale nevykolejilo, šestý gól přidal Lundeström.

"Výsledek 1:6 je těžká porážka," uznal obránce Tobias Fohrler. "Určitě jsme nechtěli hrát takhle a nepodali jsme výkon, který jsme od sebe očekávali. Švédové ale byli extrémně dobří, což musíme uznat. Často nás točili v obranném pásmu a bylo to pro nás těžké, když jsme nemohli získat puk," řekl Fohrler.

Německo – Švédsko 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 48. Pföderl (Michaelis, Ehliz) – 3. Karlsson (Frödén), 15. Pettersson (Heed, Burakovsky), 20. Olofsson (Dahlin, Burakovsky), 25. Grundström (Dahlin, L. Johansson), 30. Burakovsky (Holmberg, M. Johansson), 52. Lundeström (Karlsson, Bengtsson). Rozhodčí: Tscherrig (Švýc.), Hribik – Ondráček (oba ČR), Wyonzek (Kan.). Vyloučení: 7:1. Využití: 0:1. Diváci: 8309.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články