Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Švédové zůstali ve skupině stoprocentní. Slovensko přehráli 6:1

Švédští hokejisté zůstali ve skupinové části mistrovství světa stoprocentní, ze sedmi utkání si odnesli 21 bodů a ve čtvrtfinále vyzvou Finsko. Proti Slovensku se ihned ujali po brance Lucase Raymonda vedení 1:0. Ve druhé třetině jej navýšili po trefách Erika Karlssona, Andreho Burakovskyho a Isaca Lundeströma na 4:0. Pátý gól přidal v 50. minutě ve vlastním oslabení Joel Eriksson Ek. Za Slovensko ale krátce poté odpověděl Michal Ivan a připravil Filipa Gustavssona o čisté konto. Švédové ale znovu odskočili na rozdíl pěti branek druhou gólovou střelou Joela Erikssona Eka. Slováci se ve čtvrtfinále utkají s Kanadou.

Vstup do utkání Seveřanům ulehčil faul Grmana, přesilovou hru totiž hned zásluhou Raymonda využili. I Slováci ale začali dobře a vyrovnat mohl Gajdoš, brankář Gustavsson byl ale připravený. V 8. minutě mu navíc po Hudáčkově střele v přesilovce pomohla tyč. Slováci výhodu nevyužili, navíc přišli o útočníka Pospíšila, který se zranil při pádu.

Po sérii slibných příležitostí na obou stranách byl blízko gólu ve 25. minutě Slafkovský. Hvězdný útočník Montrealu ale v přesilovce trefil jen tyč a i nadále čeká na premiérovou trefu na šampionátu. Mnohem více štěstí v koncovce měl Karlsson, který v 28. minutě zamířil přesně do horního roku branky nad rameno gólmana Škorvánka, jenž dostal přednost před odpočívající jedničkou Hlavajem.

Ve 33. minutě Švédové využili i druhou přesilovku. Tvrdou ranou se prosadil Burakovsky. Nevydařenou slovenskou pasáž zakončil o 37 sekund později Lundeström, který zakončil Olofssonovu akci. Slováci poté přestáli dvě oslabení, paradoxně ale inkasovali ve vlastní přesilovce. Na 5:0 zvýšil Eriksson Ek. Až poté se prosadil i slovenský výběr. Premiérový gól na mistrovství pro Ivana připravil Tatar. Poslední slovo měl ale Eriksson Ek.

Statistiky utkání Švédsko – Slovensko
zdroj: Wisehockey

Švédsko - Slovensko 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Raymond (Hedman, Kempe), 28. Karlsson (Holmberg, Raymond), 33. Burakovsky (Karlsson, Zetterlund), 34. Lundeström (Olofsson), 50. Eriksson Ek (Brodin), 58. Eriksson Ek (Karlsson) - 51. Ivan (Tatar, Slafkovský). Rozhodčí: Schrader (Něm.), MacFarlane - N. Briganti, Gustafson (všichni USA). Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9109.

Švédsko: Gustavsson - Heed, Hedman, Karlsson, Pettersson, Brodin, Dahlin - M. Johansson, Eriksson Ek, Kempe - Burakovsky, Holmberg, Raymond - Zetterlund, Lundeström, Olofsson - Frödén, L. Johansson, Grundström - Sörensen. Trenér: Hallam.

Slovensko: Škorvánek - Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš - Slafkovský, Pospíšil, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Čacho, Regenda - Faško-Rudáš, Sukeľ, Daňo. Trenér: Ramsay.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články