Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

SESTŘIH: Fučíkovy čáry na obrat nestačily. Poláci padli s Francií

Francie v patrně klíčovém duelu o udržení vyhrála v Ostravě nad Polskem 4:2. V polovině zápasu vedl mírný favorit už o čtyři branky, nováček elitní divize i díky fantastickému zákroku českého rodáka Tomáše Fučíka, který naskočil na led v průběhu zápasu, duel zdramatizoval. Dva góly Francie zaznamenal Justin Addamo, který naskočil ke svému prvnímu utkání na šampionátu.

Francouzi byli v úvodu aktivnější a podařilo se jim dostat do vedení. Polský brankář Murray si sice připsal několik dobrých zákroků, v 9. minutě ale pustil za svá záda bekhendovou střelu Addama. Stejný hráč se podepsal i pod druhý gól, když tečoval Auvituovu střelu.

Poláci se mohli vrátit do utkání v přesilových hrách, ani jednu ze dvou výhod v první třetině však využít nedokázali. Soupeř naopak proměnil hned první přesilovku, zakrytý výhled amerického rodáka v polské brance využil da Costa. Snížit mohl Macias, Ylönen byl ale připravený.

Vývoj utkání Polsko – Francie z pohledu iniciativy
zdroj: Wisehockey

Do polské branky se pak místo Murrayho postavil Fučík, v oslabení ale rychle inkasoval i on. S šancemi Polska na solidní výsledek to nevypadalo valně, nováček elitní skupiny se ale dokázal vrátit do zápasu. Ve 37. minutě se pohotovou dorážkou prosadil Pas a probudil polské fanoušky v ostravské hale.

Následně předvedl Fučík výborný zákrok proti da Costovi a Fraszko o pár sekund později z brejku snížil na 2:4.

Oba týmy si ve třetí části mohly pomoct přesilovými hrami, Ylönen i Fučík ale své spoluhráče podrželi. Francie nakonec cennou výhru, která ji přiblížila záchraně, udržela i při závěrečné power-play soupeře.

Statistika utkání Polsko – Francie
zdroj: Wisehockey

Polsko – Francie 2:4 (0:2, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Pas (Zygmunt, Walega), 38. Fraszko (Wronka) – 9. Addamo (Treille, Gallet), 12. Addamo (Auvitu, K. Bozon), 25. Da Costa (Chakiachvili), 28. Bellemare (Da Costa, Auvitu). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Brander – Nikulainen (oba Fin.), Fuchs (Švýc.). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. Diváci: 6797.

Polsko: Murray (27. Fučík) – Kolusz, Wanacki, Kruczek, Wajda, Bryk, Górny, Kostek, Dronia – Wronka, Pasiut, Zygmunt – Walega, Dziubinski, Krzysztof Macias – Fraszko, Pas, Lyszczarczyk – Michalski, Komorski, Urbanowicz. Trenér: Kaláber.

Francie: Ylönen – Gallet, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Thiry – Bertrand, Claireaux, Perret – Da Costa, Bellemare, T. Bozon – Simonsen, Boudon, Rech – Treille, Addamo, K. Bozon – Dair. Trenér: P. Bozon.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články