Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

SESTŘIH: Američanům stačila jedna třetina, Francii rozebral první útok

Hokejisté Spojených států porazili Francii 5:0 a připsali si druhé vítězství v ostravské skupině MS. Favorit rozhodl už v první třetině, kterou opanoval první útok Boldy – Nelson – Gaudreau, který byl u všech čtyř branek. Dvakrát se prosadil Matt Boldy, jenž si připsal i asistenci. Čisté konto udržel Alex Nedeljkovic, stačilo mu k tomu deset zákroků.

"Odehráli jsme skvělý zápas, ale jejich brankář také. Měli jsme 54 střel a dali jen pět gólů, což je fajn. Ale čest jejich gólmanovi," řekl útočník Trevor Zegras. Ocenil zejména střídajícího brankáře Quentina Papillona, který ve druhé a třetí třetině inkasoval jen jednou.

Favorizovaní zámořští hráči do utkání vstoupili ve velkém stylu a již po 45 sekundách se dostali do vedení, když brankáře Juncu překonal Nelson.

Elitní formace Američanů zápas rozhodla. Následně se dvakrát prosadil Boldy a čtvrtý gól přidal třetí člen útoku Gaudreau.

Zatímco Junca v první třetině čelil 16 střelám, Nedeljkovic v americké brance jen třem. V jediné vážnější situaci navíc Kevin Bozon místo zakončení ještě přihrával.

"Začali jsme dobře. Plácli jsme si a řekli, že chceme dát pár gólů, a povedlo se. Před zápasem jsme měli stejný počet bodů, takže jsme do toho šli s tím, že si nemůžeme myslet, že jsme lepší než oni," řekl Zegras.

Ofenzivní statistiky utkání
zdroj: wisehockey.com

Do druhé části místo Juncy nastoupil Papillon, a přestože i on byl v permanenci, měl více štěstí. Američané v koncovce polevili a často se snažili najít lépe postaveného spoluhráče.

Těžší zákroky si Papillon připsal v přesilových hrách soupeře, poradil si ale se zakončením Tkachuka a ve 37. minutě vyrazil i Zegrasovu střelu po přečíslení dva na jednoho.

Papillon nakonec čisté konto neudržel, v 58. minutě jej překonal Pinto. Brankář Bordeaux utkání dochytal s 37 úspěšnými zákroky. Nedeljkovic nulu uhájil i proto, že si poradil s brejkem Kevina Bozona.

"Po první třetině pro nás zápas prakticky skončil, ale zbytek jsme chtěli dohrát důstojně. Zlepšili jsme se ve hře bez puku a na tom můžeme stavět. Je ale pravda, že jsme ho moc pod kontrolou neměli," řekl Kevin Bozon.

USA – Francie 5:0 (4:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Nelson (Boldy, Seth Jones), 4. Boldy (Sanderson, L. Hughes), 13. Boldy (Gaudreau, Nelson), 19. Gaudreau (Werenski, Nelson), 58. Pinto (B. Tkachuk). Rozhodčí: Ch. Holm, M. Holm (oba Švéd.) – Durmis (SR), Fuchs (Švýc.). Vyloučení: 0:4. Bez využití. Diváci: 5494.

USA: Nedeljkovic – Seth Jones, Werenski, L. Hughes, Sanderson, Kesselring, Vlasic, Kessel – Boldy, Nelson, Gaudreau – Pinto, Caufield, B. Tkachuk – Zegras, Hayes, Farabee – Brindley, Kunin, Eyssimont – Smith. Trenér: Hynes.

Francie: Junca (21. Papillon) – Gallet, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Thiry, Guebey – Bertrand, Claireaux, Perret – Dair, Bellemare, T. Bozon – Bruche, Boudon, Rech – Treille, Addamo, K. Bozon. Trenér: P. Bozon.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články